CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2 OYNA

Savaş oyunu serisi “Call of Duty”nin yeni oyunu dün piyasaya çıktı. Online da oynanabilen oyunun ilk günde 5 milyon adet sattığı ifade edildi...

Görev çağrısına uydular!
SAVAŞ/aksiyon oyunu “Call of Duty: Modern Warfare 2” (Göreve çağrı: Modern Savaş) piyasaya çıktı. İngiltere’de ve ABD’de mağazalar önceki gece yarısına dek açık kalırken, hayranları oyunu kapıştı. Analistler oyunun ilk günden yaklaşık olarak beş milyon kadar sattığını tahmin ettiklerini belirtti. Online alışveriş sitesi Amazon ise ön siparişlerin bugüne kadar hiçbir video oyununda görülmedik bir biçimde yüksek olduğunu vurguladı. Oyun yurtdışında yaklaşık 60 dolara satılıyor.

Sivil katliamı tartışması
“CALL of Duty” serisinin altıncı bölümü olan oyunda, oyuncular askeri güçlere katılarak bir Rus ultra milliyetçi terörist grubun peşinden gidiyor. Ancak “Call of Duty: Modern Warfare 2”, sadece satış rakamlarıyla değil, içeriğindeki bir sahneyle de büyük tartışma yarattı. Rusya, Afganistan, Kazakistan, Brezilya gibi ülkelerde geçen Call of Duty’nin bir bölümünde, uyarı ekranının ardından oyuncu, havaalanında sivillerin katline katılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder