Cinsellik Soru Cevap

[cinsellik-cinsel%20birlesme-erotik-kadin-CoupleLoving-th-yatakta-cinselproblemler-vitual-seksual.jpg]


Gebelikte cinsellik

Hamileliğin 3. ayından sonra hormonsal, bedensel ve psikolojik değişiklikler tamamlanır. Eğer kanama ya da düşük riski yoksa, kadın tekrar ilişkiye girebilir

* 19 yaşındayım, mastürbasyon yaptığımda menim çok az geliyor. Sizce bu normal mi? Bir de penisimin boyunun kısa olması beni çok düşündürüyor. Bu yüzden ilişkiden sürekli kaçıyorum. Penisim 10 santim.

Penis sertleşme halinde 10-18 cm normal sınırlarda kabul edilmektedir. Penisin büyüklüğü ile zevk alma arasında bir bağlantı yoktur. Üst üste girilen cinsel ilişkilerden sonra meni miktarı az gelebilir. Eğer meni miktarı 1.5 ml'nin altında ise araştırmak gerekebilir. Bunun dışındaki değerler cinsel perhize göre değişebilir.

* 8 aylık evliyim, eşimle tam ilişkiye giremiyorum. Kendimi çok sıkıyorum. Ne kadar uğraşsam da yapamıyorum. Bu arada hamile kaldım. Doğumda bir aksilik olabilir mi? Nasıl tedavi olmalıyım?
Bulgularınız vajinismusa benziyor. Vajinismusta, tam olarak ilişkiye girilmeden de gebe kalabilirsiniz. Ancak normal doğum sırasında bazı doğum travmaları olabilir. O nedenle doğumunuzu sezeryanla yaptırmanız daha doğru olur.

* 2 hafta önce yabancı bir kadınla ilişkiye girdim. Sabah kalktığımda penisimde bir şişlik oluşmuştu. 7-8 günde geçti. Bunun nedeni ne olabilir?
Zorlayıcı cinsel birleşmelerde penisin tahrişine bağlı, şişme olabilir. Biraz istirahat ile kolaylıkla geçer. Özel bir tedavi yöntemi yoktur.

* 3 aylık hamileyim. Eşimle cinsel hayatımıza devam etmek istiyoruz, ancak bebeğimize bir şey olur endişesiyle korkuyoruz. İlişkiye girmemiz bebek açısından risk oluşturur mu?
Gebeliğin ilk 3 ayında yaşanan hormonsal, bedensel ve psikolojik değişiklikler kadının cinsel isteğini azaltabilir, ancak 3. aydan sonra kadın gebeliğe alışır ve tekrar cinsel istek duymaya başlar. Kanama ya da düşük riski taşımıyorsanız, gebeyken eşinizle cinsel ilişkiye girmenizde bir sakınca yoktur.

Siğiller bulaşıcıdır
* 21 yaşındayım ve 6 yıldır testisimin sol tarafında fıtık var. Bu benim ileriki yaşantımda bir sorun çıkarır mı?
Bu kış ameliyat olacağım. Fıtık tedavisi mümkün olan en erken zamanda tedavi edilmelidir. Tedavideki gecikme nedeniyle sık sık şişen fıtık, damarlara baskı veya ısı farklılığı gibi değişik nedenlerle testisleri bozar. Ameliyattaki gecikme, kısırlık sebebi olabilir.

* 28 yaşında bir erkeğim, penisimin üstünde et benleri çıktı. Bunlar bir süredir var ve geçmedi. Bu kötü bir hastalık belirtisi olabilir mi?
Tarifini yaptığınız benler genital siğil adı verilen bir virüs enfeksiyonuna benzemekte. Bunun için mutlaka muayene olmanızda fayda vardır. Tedavisi kolaybir hastalıktır. Bu siğillerin bulaşıcı özellikleri olduğu için mutlaka alınmaları gerekmektedir.

Stres ilişkiyi olumsuz etkiler
* Merhaba, 4 ay önce ilişkiye girerken, başarısız oldum. O günden beri de ilişkiye girmeye korkuyorum. Yine başarısız olacağım diye korkuyorum. Bana yardımcı olur musunuz?
Cinsel sorunların büyük çoğunluğu yaşanan stres faktörlerine bağlıdır. Birçok kişi bu tür sıkıntıları yaşamaktadır. Bir an önce bu konuda terapi almanı öneriyorum.

Penis eğriliği
* Merhaba, penisimde sertleşme halindeyken sağa doğru eğilme var. Bu eğilme epeyi belirgin bir şekilde. Bunun tedavisinin olma olasılığı nedir?
Penis eğriliklerine Peyroni hastalığı deniyor. Öncelikle bir üroloji uzmanına gitmeniz gerekiyor. Orada penisin eğrilik derecesi tespit edilecek, buna göre de tedavi ilaçla mı, ameliyatla mı yapılacak, ona karar verilecek.

Bebek için en az 1 yıl gerekir
* 27 yaşındayım, eşim de 24. Bir yıllık evliyiz. Bizim çocuğumuz yok. Tedaviye nereden başlamalıyız.
Çiftler, bu sorunla ilgili hekime başvurduklarında ilk yapılması gereken, erkeğin muayene edilmesidir. Erkeğin bir sorunu olmadığı kesinleştikten sonra kadınla ilgili teşhis yöntemlerine geçilir. Üroloji uzmanına gidip sperm testi yaptırmanız gerekir. Bu testte, spermlerin sayısına, sperm hücrelerinin canlı sayısına, şekil bozukluklarına bakılıyor. Buna göre tedavi yapılıyor. Çocuk için bir tane canlı sperm hücresi yeterlidir.

Yanma enfeksiyon nedeni
* Eşimle ilişkiye girdikten sonra idrarımda çok yanma oluyor. Nedenini öğrenebilir miyim?
İdrarda yanmanın birçok sebebi vardır. Üşütünce ve iltihaplarda yanma olur. Bu ikisinin ayrımını yapmak için idrar tahlili yaptırmanız lazım. Teşhis konulduktan sonra tedaviye başlanır. İltihap varsa antibiyotik kullanılır. Ama üşütme varsa, bol su içilir ve ayaklar altına sıcak su torbası konur. Eğer geçmezse ultrason çekilip bu hastalık belirtileri altında yatan sebep araştırılır. Diğer sebepler; şeker hastalığı, tansiyon hastalıklarıdır. Detaylı araştırma gerektirir.

Kaşıntı mantardan olabilir
* 4-5 haftadır vajinamda kaşıntı var. Bazı günler azalsa da, sürekli devam ediyor. Bunun nedeni ne olabilir?
Vajina bölgesindeki kaşıntının en sık sebebi enfeksiyondur (özellikle de mantar enfeksiyonu). Menopoz dönemindeki kadınlarda hem vajen florasının bozulmasına, hem de vajinal atrofinin bozulması sonucu oluşan atrofiye bağlı olarak da vajinal kaşıntı olabilir. Yaşınızı belirtmediğiniz için en doğru hareket bir jinekoloji muayenesi ve smear testi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder