Facebookta sildiğiniz fotoğraflar gerçekten siliniyor mu

Facebook'ta sildiğiniz fotoğraflar gerçekten siliniyor mu?
Facebook hesabınıza kendinize ait ama sonradan eklediğinize pişman olduğunuz bir fotoğrafı sildiğinizde acaba gerçekten fotoğraf siliniyor mu? Yoksa bize silindi gibi gözüküp silnimiyor mu?


Cambridge Üniversitesi'nin yaptığı araştırma, bazı sosyal ağ sitelerinin fotoğrafa silindi uyarısı vermesine rağmen, aslında sunucu içinde bir yerde sakladıklarını ortaya çıkardı.

Hepimizin bir yerlerde saçma sapan fotoğrafları vardır. Sosyal ağ sitelerindeki arkadaşlarımız, bu pozları etiketleyip lanse etmekten fazlasıyla hoşlanır. Bazen de kendi istediğimizle koyuyoruz bu fotoğrafları. Peki ya sonra pişman olup ya da sıkılp silersek? Onlardan tamamen kurtulmak bazen mümkün olmuyor.

Cambridge Üniversitesi'nin yaptığı araştırma, bazı sosyal ağ sitelerinin fotoğrafa silindi uyarısı vermesine rağmen, aslında sunucu içinde bir yerde sakladıklarını ortaya çıkardı. 21 Mayıs 2009 tarihinde Flickr, Twitter, MySpace ve Facebook'tan bazı fotoğraflar test için silindi. Twitter ve Flickr, fotoğrafları saniyeler içinde sildi. Fotoğraflara doğrudan linkler birkaç sayfa yenilemesi ile kayboluverdi.

Kötü haber; Facebook ve MySpace ise aynı tavırda değil. Mayıs ayında kullanıcı tarafından silinen fotoğrafların hala sitelerde ulaşılabilir olduğu iddia ediliyor.

Her iki site de, kullanıcı bilgisini anında sildiklerini söylese de, durum pek öyle görünmüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder