KAPALI ALANLARDA SİGARA YASAĞINA ÇÖZÜM

19 Temmuz'da uygulanmaya başlanan geniş kapsamlı sigara içme yasağı sonrası, Türk insanı ilginç yöntemler geliştirmeye başladı. Bu yöntemlerin en ilginci ise,"hortumlu çözüm" oldu.

Kağıthane'de bir kahvehanede uygulanan yöntem görenleri hayrete düşürüyor. Ordulu kahveci Suat Karakaya bulduğu yöntemle kapalı alana içeriye duman yaymadan sigara içebiliyor. Hortumlu yöntemde; ince bir hortumun uçuna bantlanan sigara camdan dışarıya bırakılıyor. Hortumun diğer ucunda ise masa başında oturan müşteriler var. Sigaranın dumanı bu hortum sayesinde çeken müşteriler, hemen yandaki tahliye hortumu ile dışarıya üflüyor. Böylece içeride hiç duman olmuyor. Hortumlu çözümün mucidi ve 15 senelik tiryaki kahveci Suat Karakaya, "Devamlı oyun oynadığımız için ne yapıyoruz. Oyunu yarım bırakıyoruz. Yarım bırakmamak için bu aklımıza geldi. Hortumla nargile geldi aklımıza. Nargileden de esinlendik" diye konuştu
BİR HORTUMDAN ÇEKİYORLAR BİR HORTUMDAN ÜFLÜYORLAR

Kahvehane müşterileri ise, uygulamadan oldukça memnun. 35 senelik tiryaki Naci Ahıs, yazın problem olmadığını kışın ise başka bir yöntem düşüneceklerini söyledi. Ahıs, "Zannederim duvardan hortumun genişliği kadar bir delik açıp öyle çıkaracağız hortumu dışarıya. Yine içeceğiz yani " şeklinde konuştu. Sigara yasağı mağdurlarından Murat Keleşoğlu ise, " Vallahi iyi bir yöntem. Tek çaresi bu. Başka bir çaresi yok bunun. Yetkililere sesleniyoruz. En azından bölme yapılsın " diye konuştu.

"MECBUREN HER MASAYA BİR HORTUM ÇEKECEĞİM"

Kahvehanenin ortağı Mehmet Kayadibi de bir tiryaki. Kayadibi, hortumlu çözüm yöntemi için, " Demokrasilerde çareler tükenmez. Biz şimdilik hortumla idare ediyoruz" dedi. Yetkililerin kıraathanelerde sigara içilecek ve içilmeyecek bölümler yapması gerektiğini söyleyen Kayadibi, "Kapalı alanlarda içilmeyecek diye devam ederlerse, biz de bu hortumları çekeceğiz müşterilerimize " diye konuştu. Tiryakilerin kışın sigara içmek için her zaman dışarı çıkamayacağını söyleyen Kayadibi, "Başka bir tarafta sigara içilemediğine göre, mecburen her masaya bir hortum çekeceğiz " diye konuştu.

"GÜNDE 1 MASAYLA OCAĞI KAPATIYORUM"

Sigara yasağının başlamasından sonra işlerin daha da kötüye gittiğini söyleyen Kayadibi, " Sigara yasağını koydular. Benim 5 masam dolu oluyordu. Ben günde bir masayla ocağı kapatıyorum" şeklinde konuştu. Dumanı içeriye vermediği için yöntemin cezası olmadığını öne süren Kayadibi, denetleme sonrasında net sonucun ortaya çıkacağını söyledi.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder