BÖLGESEL ZAYIFLAMA HAREKETLERİ: KALÇA ve BASEN

tengda zayıflama hapı

Diyet yapmadan kilo verdiren bir zayıflama hapı icat edilse, bir de bu ilacın hiçbir yan etkisi olmasa, herhalde mucidi Bill Gates’den daha zengin olurdu. Ama ne yazık ki, bu mucize henüz ufukta belirmedi! Muhtemelen mümkün de değil. Haplar yerine size etkinliği kanıtlanmış bir zayıflama hareketinden bahsetsem ilgilenir miydiniz?

“Kucak” hareketi, yeryüzündeki bir anda en çok kas gurubunu çalıştıran hareket olsa gerek. Bu egzersiz hareketinin uygulanışı sırasında az çok her kas biraz yardımcı olduğundan maksimum kalori yakışı sağlıyor, bunu anlamak zor değil, dolayısıyla da metabolizma nasıl hızlandırılır sorusuna en iyi cevap oluyor. Eğer göbek eritmeniz gerekiyorsa, bu hareket vücudunuzu egzersiz hareketlerinden sonraki saatlerde de yağ yakmaya zorluyor.

KADINLARA ÖZEL…

Bu mevsimde vücudumuzdaki bölgesel fazlalıklarla biraz daha barışık gibiyiz. Pantolonlar, çoraplar, uzun etekler, tunikler, şallar ve ceketlerimizin altında, hafif fazlalıklar ile selülitler, “gözden uzak, gönülden ırak” duruyorlar. Onlarla karşılaşmamak hiç de fena değil. Oradalar ama en azından gözümüze batmıyorlar! Havalar ısınırken mayolar yine vitrinleri süsleyecekler. Zaten genç kızlar için 2010 mezuniyet kıyafetleri çoktan hazırlandı. Dilerseniz siz de hazır olabilirsiniz. Çünkü bölgesel yağlanma ve sellülitlerden kurtulmak için doğru zayıflama hareketleri ile hedefinize emin bir şekilde yol alacaksınız…

Genetik kodumuzda yazıldığı üzere vücudumuzun belli bölgelerinde daha fazla biriken yağlar, bölgesel kilolar olarak karşımıza çıkarak orantısız bir görünüme neden olur. Özellikle Türk kadınlara özel sorunlu bölgeler olarak isimlendirilen, kalça, basen ve bacak bölgesinde, diyet programlarının her zaman sonuç vermediğinden, bu tip problemler için farklı bölgesel zayıflama yöntemleri giderek artan bir biçimde tercih edilmekte… Vücudumuz buluğ çağına kaç yağ hücresi ile girerse, aynı sayıdaki yağ hücrelerini ömür boyunca taşırız. Kilo aldığımız zaman yağ hücrelerinin sayısı artmaz, sadece boyutları büyür. Bunları küçültmek için ne yapmak mı lazım? Spor!

Selülite neden olan yağ hücreleri normal yağ hücreleri değildir. Bunlar özelliğini kaybetmiş, içinde su toplayan ve sertleşen dokulardır. Kilo vermek onları yerinden kıpırdatamaz. Bu hareket ile özellikle bel, basen, kalçalar, bacak bölümünün iç ve arka kısmı, diz içi ve yanları, omuz ve kol gibi yağ dokusunun aşırı toplandığı yerlerde çok etkilidir. Bacak arkaları ve basenleri oldukça etkili çalıştıran kucak hareketi sayesinde lenf dolaşımı inanılmaz hızlanır ve selülitleri eritmeye başlar.

Bu hareket ile poponun bel ile birleştiği noktaya bağlanan üst popo kasları, kalça ittirme hareketi sayesinde güçlenir ve dışarı pompeli bir estetik görünüm kazandırır. Basenleri sıkılaştırır. Bu zayıflama hareketini, sağlıklı bir diyet ile birlikte yaparsanız, vücudunuzu yeniden yaratmanız mümkün. Kuşkusuz spor ve dengeli beslenme sizi hedefinize yaklaştıracaktır.

Kadınlar genel olarak, bu harekete erkeklerden daha iyi cevap veriyorlar. Her kişide ve her bölgede aynı verimliliği göstermeyebilir, ama aşağıda listesini yaptığım bölgelerde güvenle kullanabilirsiniz:


kalça ve basen hareketleri

- Kalçalardaki fazlalıklar

- Karın bölgesi

- Poponun yeniden şekillendirilmesi

- Sırt bölgesinde kıvrım oluşturan fazlalıklar

- Bel bölgesinde yağlanma

- Uylukların iç kısımları

- Omuz ve kollardaki yağ fazlalıkları

- Dizlerde

- Gıdı yağları

- Çene kenarı fazlalıkları

- Uyluklardaki sellülitler

- Popo sellülitleri

- Üst bacakların arka ve yan kısımlarındaki sellülitler

bel hareketleri

Daha evvelde bahsettiğim gibi kucak hareketi herkes için değil, bu hareketi egzersiz programınıza katmadan önce mutlaka aile hekiminize danışmalısınız. Özellikle siyatik ve bel ağrıları çekenlerimiz için farklı hareketler daha uygun olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder