Göğüs Dikleştirme Ameliyatı

Göğüs Dikleştirme Operasyonlari

Göğüs Dikleştirme OperasyonlariGöğüs dikleştirme operasyonuna tıpda "Mastopeksi" denir. Bu işlem sarkık göğüsleri dikleştirmeye yarar. Sonucunda ise estetik görünüme kavuşturur.

Göğüs dikleştirme operasyonuna, göğüslerini sarkık hisseden tüm kadınlara uygulanabilir. Aynanın karşısına geçerek teşhisinizi koyabilirsiniz. Meme ucunuzu ve meme altı çizginizi değerlendirerek göğsünüzün sarkık olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Sarkmalar bir nedeni olmadan meydana gelebileceği gibi;kilo alıp-verme,doğum sonrasında ve yaşa bağlı olarak gerçekleşebilir. En erken operasyon yaşı onsekiz yaştır. Göğüsler bu yaşta gelişme gösterir.

Operasyon sonrasında genellikle meme ucundan altına doğru iz meydana gelecektir. Izlere kalıcı bir iz olmayıp 1-2 senelik bir süre zarfında tamamen ortadan kaybolacaktır. Ameliyatlar 2-3 saat sürmekte olup, genel ya da sedasyon anestezisi yapılmaktadır. Ameliyat sonrası hafif ağrı olabilir. Basit bir ağrı kesici ilaç kullanarak bu ağrıdan kurtulabilirsiniz. Ameliyat sonra iyileşme süreci hızla ilerler. Ameliyattan yaklaşık bir hafta sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz. Ameliyat sonrasında nadir raslantlansada kanamalar olabilir. Bu durumda doktorunuzdan gerekli bilgiyi almalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder