Güzellik Sırları Nelerdir

çekici olmak için neler yapılmalı Nasıl güzelleşebilirim? Nasıl güzel olabilirim? Çekici olmak için neler yapılmalı?

Aslında çekici ve seksi olmak için bakımlı olmak zorundasınız. Cildinize taptaze bir görünüm kazandırmak, saçlarınızı ışıl ışıl parlatmak, zinde bir vücuda sahip olmak bunların hepsi kişisel bakım ve özveriden geçiyor. Tabi bu Kaan’a göre; estetik ve güzellik göreceli bir kavramdır. Yinede Kaan’ın fikirleri genellemeden pek uzak olamaz… Çekici bir kadının sırrı, olgunlaştıkça fiziksel avantajlarını kullanmayı da öğrenmesidir. Hayatın gerçeği şudur: Birlikte olacakları kişiyi seçerken erkekler ‘gözlerine’ güvenirler; kadınlar ise daha çok ‘hislerine’ güvenmeyi tercih ederler.

cilt bakımı estetik güzellik

CİLT BAKIMI

Hepimizin hayalidir, pürüzsüz, homojen ve parlayan bir cilt. Lekesiz, izsiz, aknesiz… Cilt konusunda, her şeyden önce cilt tipinizi belirlemek için bir uzmandan yardım olmalısınız. Cilt tipinizi belirledikten sonra size uygun cilt bakımı ürünleri seçebilirsiniz. Cildinizin günlük bakımı için sabah kalktığınızda ve akşam yatmadan iki kez temizleme, tonikleme ve nemlendirmeyi adet haline getirmelisiniz. Cilt hücrelerinin yenilenmesini hızlandırmak için cilt soyma işlemi, peeling çok önemlidir. Bu işlem zamanla cildinizdeki lekeleri de silikleştirecektir. Her sabah cilt temizliği ve bakımından sonra güneşten koruyucu krem uygulamayı ihmal etmemelisiniz. Akne ve sivilceleriniz varsa mutlaka ayda bir dermatoloğunuza gidip derin temizleme yaptırın. Sivilceleriniz geçti fakat izleri ve çukurları kaldıysa yine aynı şekilde cilt uzmanınıza danışarak, dolgu enjeksiyonları, fraksiyonel lazer tedavisi, abrozyon gibi size uygun işlemleri öğrenebilirsiniz. Isırılası dudaklar ile etkileyici olmak istiyorsanız şeffaf renkte parlatıcı sürerek etrafınızı dudaklarınıza odaklayabilirsiniz. Gülümseyişinizi aydınlatarak, dudaklarınızın şeklini ortaya koyacaktır, tabi simetrik ve dolgun dudaklar için dudak dolgularını düşünebilirsiniz.

VÜCUT SIKILAŞTIRMA

bacak inceltme eritme

BACAKLAR

Bir bayan topuklu ayakkabı giydiği zaman daha çekici görünecektir. Baldır kaslarını hafifçe ön plana çıkararak bacaklara verdiği şekil, bacaklara bir anda seksilik kazandırır ve erkekleri cezbeder. Eğer bacaklarım kalın inceltmek istiyorum, veya selülitlerim var diye şikayet ediyorsanız bu konular üzerinde çalışmanız gerekecek.

bacak inceltme hareketleri

Uygun ağırlıkta bir halteri omzularınıza yerleştirip ayaklarınızı omuz genişliğinden biraz daha fazla açın. Beliniz dik bir şekilde bacaklar ve yer arasında 90 derecelik bir açı oluşturuncaya kadar çömelin. Bir iki saniye bekledikten sonra tekrar başlama pozisyonuna dönün. Çömelme hareketinin bu versiyonu bacak içlerini, diz etrafını ve alt popoyu çok etkili bir şekilde çalıştırır.

çekici kalçalar estetik popo

KALÇALAR

Jeans giydiğinizde poponuz ve kalçalarınız yukarı kalkık duruyorsa yolda yürürken mutlaka başları çevirtirsiniz. Değişen zamanla birlikte, günümüzde bayanlar seksi ve güzel kadınlar olarak kabul edilmektedir.

bel ve kalça hareketleri

Uygun ağırlıkta bir halterin önüne geçin ve ayaklarınızı barın altına sokun. Eğilip barı üstten kavrayın. Barı kaldırmadan önce göğsünüzü hafifçe ileriye ittirin ki beliniz düzleşsin. Hareket boyunca gözleriniz karşıya baksın, asla sırtınızı kamburlaştırmayın ve barı kaval kemiklerinizden uzaklaştırmayın. Hafifçe bacaklarınız ve poponuzla öne doğru ittirerek ağırlığı kaldırın. İki saniye dik durumda popo kaslarınızı sıkarak bekledikten sonra tekrar, yavaşça ağırlığı sırtınız düz bir şekilde kaval kemikleriniz hizasında aşağıya indirin.

seksi ve sıkı bir karın

GÖBEK

Düşük bel pantolonlar ve body zamanı geldiğinde karnınız buna müsait değilse ne yapacaksınız. Göbek bölgesindeki yağlardan yavaş yavaş kurtulsanız bile, egzersiz yapmadan istediğiniz düz v biraz zor. Ya da diyelim ki aslında bel bölgesinde kilo fazlası olmayan mutlu kişilerdensiniz ama bu bölgenin daha güzel ve çekici görünmesini istiyorsunuz.

göbek karın bölgesi

Sırtüstü yere uzanıp ayaklarınızın arasına bir top alın. Kollarınızı kenarlara düz bir şekilde uzatın. Topu ayaklarınız ile kavrayın ve nefes vererek 90 dereceye gelene kadar kaldırın. Bir saniye bekledikten sonra yavaşça kontrollü bir şekilde indirin, düşmesine izin vermeyin.

Bu hareket özellikle alt karın kasları ve bacak üstlerini çok etkili bir şekilde çalıştırır ve doğum sonrası sarkmaları toparlar.

göğüs dolgunlaştırma toparlama

GÖĞÜSLER

Dekolte konusunda fazla bir şey söylemeye gerek olduğunu sanmıyorum, zaten bunu hepimiz çok iyi biliyoruz, ama dikkat edilmesi gereken nokta zarifliktir. Göğsü örten derinin meme dokusundan geniş olması ya da meme dokusunun küçülmesi ile derinin bollaşması veya her ikisinin aynı anda olması nedeniyle göğüsler sarkabilir. Toparlama ve sıkılaştırmak için biraz kas ile bu cildi doldurmayı deneyebilirsiniz. Dekolte bakımı da burada çok önemli tabii…

göğüs dambıl hareketleri

Bir çift dambıl alıp hafif meğilli bir sehpaya uzanın, çünkü biraz daha dolgunlaştırmak için göğüslerimizin üst kısımlarını sıkılaştıracağız. Böylece kaanla dekolte estetiğimizi biraz düzelteceğiz...

Avuç içleri birbirine bakarak, dirsekleriniz omuz hizasına gelene kadar ellerinizi yanlara açın. göğüslerinizi sıkılaştırıp dambılları yukarıda buluşturun. Yapışık durumda olan dambılları göğüslerinize indirin. Nefes vererek ağırlıkları yeniden göz hizasında yukarıya presleyin.

OMUZLAR NASIL GÜZELLEŞİRİM

Giydiğiniz kıyafetlerin üzerinizde daha elegant görünmesini ancak omuzlar sağlayabilir. Zira kolsuz bir buluz giyen bayanın omuzları, gözlerin ilk odaklanacağı noktadır, ama eğer hafif kaslı ise! İnce ve kemiğe yapışmış omuzlar sadece “ben spor yapamayacak kadar tembelim” demekle kalır ve aynı zamanda dik durmanıza mani olurlar. Kambur durmamak ve postürünüzü düzeltmek için mutlaka faydalanmalısınız.

omuz hareketleri dik durma

Hafif bir çift dambıl alıp dik bir şekilde oturun. Dambılları kaldırıp kulak hizasında dirseklerinizi yere paralel tutun. Avuç içleriniz karşıya bakıyor olsun. Dambılları yukarı doğru presleyerek kaldırın. Yavaşça ağırlığı yeniden başlangıç pozisyonunuza indirin.

seksi estetik bir vücut

KOLLAR

İlerleyen yaşa rağmen, kolları sıkılaşmış bir bayanın vücudu her zaman disiplin ve otorite belirtisidir. Erkekler bilinçaltında otoriter bir bayan isterler. Kişisel güveninizi de arttıracağına eminim.

SARKAN KOLLARI SIKILAŞTIRMABir çift dambıl alıp bir sehpaya oturun. Dambılları kaldırıp başınızın üstünde, kollarınız gergin bir şekilde tutun. Avuç içleriniz birbirlerine bakıyor olsun. Dirseklerinizden omuzlarınıza kadar olan bölümü oynatmadan, ağırlığı indirin. Kollarınızı düzleştirerek, ağırlığı yeniden başlangıç pozisyonunuza döndürün.

saç bakımı saç maskeleri

SAÇLAR

Saçınızı sık sık yıkayıp şampuanlamaktan korkmayın. Temizlik saçın dökülmesine neden olmaz. Saçlarınıza nazik davranın; Ilık suyla yıkayın, yumuşak ve hafif şampuanları, saç kremlerini seçin. Saçlarınız kepekli ise, ona uygun özel şampuanları kullanmanız yararlı olur. Ancak aynı şampuanı uzun süreli kullanırsanız, saçınız buna alışır ve tekrar kepeklenir. Saç kurutma makineleri ve saç maşaları zararlıdır. Mümkünse saçlarınızı kendi halinde kurumaya bırakın. Asla unutmayın ki, dengeli beslenme ve egzersiz, saçın kalitesini çok etkiler.

ELLER ve AYAKLARsaç bakımı güzelliği

Eller bir kişinin yaşını ele veren ilk ipucudur. El ve tırnak bakımı çekiciliğinizi en az cildiniz kadar etkiler. Özellikle manikür ve pedikür kendinize ne kadar güvendiğinizin belirtisi olarak algılanacaktır. Her daim ön planda olan ellerlin ve yaz aylarında kaçınılmaz olarak gündeme gelen ayakların bakımını ihmal edemezsiniz. Hiçbir zaman tırnaklarınızı alet gibi kullanmayın, kutuları ya da benzeri şeyleri tırnaklarınızla açmaya çalışmayın. Ellerinizi yıkadıktan sonra mutlaka bir el kremi kullanın. Tırnaklar kısa da olsa, uzun da olsa bakımlı, pırıl pırıl ve mermer gibi görünmeli. Tırnaklarınızı ayak bakımı pedikür estetik  güzellikasla cansız zannetmeyin. Her kadının kendine ait bir manikür –pedikür takımı olması gerekir. İster kendi kendinize manikür yapın, ister bir salona gidin, daima bu takımı kullanmalısınız. Kusursuz bir rahatlama için bir de ayak peelingi yapmalısınız. Peeling ayaklarınızdaki tüm ölü derileri temizler ve kalınlaşan topuklarınızı pamuk gibi yumuşatır. Aynı zamanda da ayaklarınızdaki kan dolaşımını arttırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder