TESTOSTERON ARTTIRICI BESİNLER NELERDİR

TESTOSTERON ARTTIRICI BESİNLER

Testesteron , halk arasında erkeklik hormonu da denir, androjen sınıfından steroid bir hormondur. Erkek vücudunda büyük çapta, bayanlarda ise çok daha az üretilir. Testosteronun ana görevi üreme sistemini geliştirmek ve düzenlemek olduğu gibi yan görevleri arasında kas kütlesini arttırmak, kemikleri güçlendirmek, sesi kalınlaştırmak, yüzde ve vücutta kıllanmayı sağlama bulunur. Bu sebepten dolayıdır ki yüksek testosteron seviyeleri afrodizyaktır, seks isteğini arttırır. Testosteron seviyelerini arttırmak için çinko ve B vitamini zengini bazı besinleri tüketmek işe yarayabilir. (Bu yazıyı sadece bilgilendirmek amaçlı yazıyorum, lütfen doktorunuza danışmadan bu listedeki gıdaları beslenme amacı dışında kullanmayınız.)



İstiridye

Yüksek çinko seviyeleri sebebiyle testosteron hormonunu arttırdığı biliniyor. Çok sıklıkla afrodizyak olarak ta isimlendirilir. Çinko zengini istiridye gibi besinler testosteron hormonunun yanı sıra sperm sayısını da arttırabilir.



Avokado

Folik asit ve B6 Vitamini zengini olan avokado erkeklerde hormon üretimine yardımcı olabilir. Folik asit ise yüksek metabolizma hızını sabitlemeyi destekleyebilir.



Sebzeler

Yapılan araştırmalarda brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar ve lahana gibi sebzelerin doğal olarak muhteva ettikleri Indole-3-Carbinol adında bir kimyasal ile östrojen seviyelerini indirebileceği saptanmış. Bu sebepten dolayı azalan östrojen ile testosteron seviyesinin yükselebileceği düşünülmekte. Bunun yanı sıra kuşkonmaz gibi bir sebzenin ise yüksek E vitamini içeriği ile testosteron üretimini ateşleyebileceği savunulmakta.



Yumurta

Yumurta B5 ve B6 vitamini zengini olduğundan vücutta hem stres hem de hormon seviyelerini dengelemeye yardımcı olabileceği belirtiliyor.




Kırmızı ve Beyaz Et

Kırmızı ve beyaz etler çinko yönünden zengin olduklarından halkımızın günlük ihtiyacını karşılamada aslan payını elinde tutuyorlar. Dana, kuzu etleri gibi tavuk, ördek ve hindi yüksek çinko muhteva ettikleri için testosteron seviyelerini yükseltebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder