KALÇA BASEN BACAK EGZERSİZLERİ

Kalça Egzersizleri: Kalça ve İç Bacak Sıkılaştırma Egzersizi


Sarkık bir popo, kalın bacaklar ve baldırlar, bacakların iç kısmındaki sarkmalar..Çok can sıkıcı gibi gözükse de, etkili bir egzersiz programıyla bunlar aşılamaz sorunlar değildir.Bu egzersizi mutlaka deneyin!




ornek resim


Kalça, Popo ve İç Bacakları Sıkılaştırma Egzersizi

Hazırlık

1.Kollarınız yerde yanda, ayaklarınız bitişik, sırtüstü uzanın.Kalçanız düz olsun
2.Bacaklarınızı yukarı kaldırın ve dizlerden bükün ayak tabanlarınız birbirine bitişsin. (Tıpkı bir kurbağa gibi)

Uygulama

1.Ayak parmaklarınız 45 derece dışa dönük biçimde bacaklarınızı yana doğru mümkün olduğu ölçüde açın .(kalça yerde ve düz)
2. Bacakları yanlara açarak biraz zorlayın.İç bacaklarınızın ve kalçanızın sıkıştığını hissedin
3. Bacaklarınızı İlk resimdeki pozisyona getirin.
4.Hareketi 15 defa tekrarlayın





Kalça Egzersizleri: Kalça ve Baldır Sıkılaştırma Egzersizi

Sıkı bir kalça için kalça sıkılaştırma hareketlerinin son adımı olan kalça germe egzersizini de mutlaka yapmalısnız.
Önceki yazılarımızda anlattığımız kalça hareketlerini yaptıktan sonra bu hareketi de yapmanızı öneririz.
Kalça , Popo, Bacak ve Baldırları Germe Egzersizi


1
.Eller kalça üzerinde, Topuklar birbirine bitişik biçimde dursun.2.Ayak parmaklarınızı 45 derce dışarı çevirin.3.Dizleriniz hafif bükülü biçimde yavaşça eğilin4.Hemen ardından Ayak Parmaklarınızın ucunda yükselerek, topuklarınızı yerden kaldırın.5.5 sn pozisyonunuzu koruyun daha sonra alçalın.6.Hareketi15 defa tekrarlayın.



Resimli Kalça Egzersizleri : Tekme İle Kalça Şekillendirme

Sadece 15 dakika süren bu hareketleri yaparak mükemmel kalçalara ve bacaklara sahip olabilirisiniz.Şekilli ve sıkı kalçalar için bu kalça şekillendrime hareketleri mutlaka denemesi gereken etkili egzersizlerdir.Bunu unutmayın.

Kalça ve Popo Sıkılaştıran Tekme Hareketi

Hazırlık

1.
Bir hasırın veya jimnastik minderinin üzerinde elleriniz yerde sol diziniz bükük biçimde yerde ilk reismdeki gibi pozisyonda durun.2. Sağ diziniz de bükük olsun sağ ayağınızı sol tarafa tekme atacak gibi arkada dursun3.Şekildeki pozisyonu aldığınıza emin olun başınız yere
baksın
Uygulama

1.
Sağ bacağınızı ikinci resimdeki gösterildiği gibi sağa doğru, kalça hizasında uzatın ve 1-2 sn tutun 2. Bacağınızı sağ yana uzatırken başınızı da sağa çevirin3. Sağ bacağınızı bükük biçimde ve yavaşça ilk resimdeki konuma getirin4.Hareketi 10 kez tekrarlayın.Sol bacak için de aynı hareketleri 10 kez uygulayın







Kalçalarınızı Günde 3-4 Dakika ile Zayıflatn


Basen eritmek çok kolay, sizinde bildiğiniz gibi vücudumuz da en büyük kas içeren yerlerden birisi kalçalarımız.

ornek resim

Bunun yanı sıra en kolay kilo almaya müsait bölgemiz de kalçamız. Çünkü bu bölgemizde yağ dokusu daha fazla olduğundan, kan dolaşımımız daha yavaş kaslarımızda daha yumuşak ve oldukça gevşemeye müsaittir.Tabi bunun yanı sıra, bizim vücudumuz da pek çok diğer oranla kalçalarımızı çalıştırıp, geliştirip, basenlerimi eritmenin yolu daha kolay.

Sadece ama sadece haftada 3 gün veya 4 gün 5-6 dakikamızı kalça hareketlerimize ayırarak çok kısa bir süre zarfında istediğimiz kalça demiyelim de basenlerimizin kalçalarımızın düzene şekle girdiğini görebiliriz. Fakat bahsettiğimiz gibi, eğer bu hareketleri düzenli olarak uygularsanız kalçanıza yoğunlaşırsanız haftada 3 gün, 5-6 dakika 6-7 ay bir sürede güzel kalçalarınızın olduğunu, ve basenlerinizin kalmadığını fark edeceksiniz.

Yüz aşağı yere uzanın. Alnın yerle temasını ve ayakların düz durmasına dikkat edin. Ellerinizi kalça kaslarının üzerine koyun. Kasları sıkın 6-7 saniye sıkıp kalça kasınızı bırakın. Bu hareketi 10 defa yapın. Boynunuzda bu hareketi yaparken, düz durmasına önem verin ve dikkat edin.

Yüzüstü uzanmaya devam edin. Ayaklarınızın parmak uçlarını sanki kalkacakmışsınız gibi ve kalça kaslarınızı 4-5 cm kadar yukarıya doğru kaldırın. Ve içimizden 5'e kadar sayın. Daha Sonra bırakın, bu hareketi 5 kez tekrar edin. Kolları kıvırdıktan sonra, önde kavuşturun ve alnınıza ellerinizi koyarak birleştirin. Bacaklarınızı yukarı kaldırıp kıvırın. Sol ayağınızın gökyüzüne bakacak şekilde iken, o bacağınızı 5 cm daha yukarı kaldırmaya çalışın. Aynı hareketi diğer, sağ bacağınızla yapın. Hareketi her bir bacağımızda 10 defa tekrarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder