SAHTE KIZLIK ZARI NEDİR

Sahte Kizlik Zari KanamasiSon günlerde oldukça tartışılan bu konu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Çinde üretilen sahte kızlık zarı kanaması yaratan aletlerin Mısır gibi arap ülkelerinde kullanılması ortalığı iyice karıştırmışa benziyor. Genç yaşta ve evlenmeden cinselliğe karşı olan bu ülkelerde böyle bir durumun yaşanması politikacılarına kadar herkesi harekete geçirdi ve aletin satımının yasaklanmasına ilişkin prosedürlere başlandı.

Kızlık zarı kanaması hakkında oldukça yanlış bilinen konular arasında en önemlisi aslında normal olarak ilk cinsel birleşmede kanamanın gelmesini beklemektir. Kızlık zarı aslında bilinenin aksine doğuştan ortasında bir delik taşır. Tamamen kapalı bir zar değildir. Ortasında olan delik adet kanının geçmesi için vardır. Burdan da anlayabileceğimiz gibi kızlık zarı aslında doğuştan esnek ve deliktir.

Eğer cinsel birleşme yaşanacak gün kadın ve erkek elverişli bir ön sevişme yaşarsa vajina ıslanırsa acı ağrı ve kanama yaşanmaz. Türk toplumlarında ve Arap ülkelerinde kızlık zarı namusun ve bekaretin simgesi olarak görülür. Bu zarın evlenmeden önce delinmesi yani kadının evlenmeden önce ilişkiye girmesi toplum tarafından çokta onaylanmaz. Bu gibi baskılar nedeniyle kadın büyük stres yaşar ve birleşmeyi daha da zorlu ve acılı hale getirir. Aslında sahte kızlık zarı kanaması yaratan aletlere ihtiyaç duyulmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder