SELÜLİT GİDEREN HAREKETLERLE SELÜLİT GİDERİN

Sütun gibi bacaklara sahip olmak her kadının hayalidir sanıyorum. Dünya üzerinde yaşayan insanların belki de %95’i için pürüzsüz ve şekilli, kaslı bacaklara sahip bir kadın seksi demektir. Portakal kabuğu gibi bir cilt görüntüsü, kalçalarda gevşeme kadınları dehşete düşürür, değil mi? Zayıfta olsanız şişmanda olsanız, her kadının mutlaka selüliti vardır. Aslında selülit hakkında bilmeniz gerekenler;

selülit basen bacak sıkılaştırma hareketleri
·
Selülitin şişmanlıkla ilişkisi yoktur.

· Zayıf insanlarda da selülit olabilir

· Erişkin kadınların en az % 85'inde sellülit vardır.

· Ergenlik çağından önce sellülit oluşmaz.

Selülitin oluşumunun başlıca nedenleri; bozulmuş kan dolaşımı, fazla östrojen, yağlanmaya ve vücutta su tutulmasına neden olan diğer hormonal sorunlar, toksinler, karaciğer yorgunluğu, yaşlanma ve kalıtım etkenlerini görürüz.

Gerçekçi olmak gerekirse, hareketsizlik ve hatalı beslenme tek başına selülit’e yol açmaz. Ancak eğilimi arttırırlar veya tedaviyi baltalarlar. Buna rağmen, kalıtsal nedenleri kontrol etmek fazla mümkün değilken, yaşam tarzına ait etkenleri yönetmek elimizdedir.

SELÜLİT KESİN ÇÖZÜMSELÜLİT TEDAVİSİ ve ÖNLEMEK İÇİN:

· Kilo alıp vermeyin

· Hormonel dengeyi koruyun

· Yaşam boyunca düzenli egzersiz yapın,

· Bol su için

· Proteinler, balıklar, çiğ sebze ve meyveler, doymamış yağların tüketimine ve öğün atlanmamasına önem verin,

· Tuz, hamur işleri ve şekeri kısıtlayın

· Ödemleri çözerek yağları parçalamak, kan ve lenf dolaşımını hızlandırmak için bacaklarınıza masaj yapın (her adet döneminin sonunda bir masaj yapılması, ileride selülitlerin artmasını önler)!



SELÜLİT ÖNLEYİCİ BİRKAÇ HAREKET









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder