Sky 3D ile İLK 3D YAYIN BAŞLADI




Avrupa'nın ilk 3D televizyon kanalı yayına başladı. İşte ilk yayında sunulan programda olanlar...


Sky 3D , Avrupa'nın ilk stereoskopik TV kanalı Cumartesi saat 10.00'da yayına girdi. Sky'da öncelikle, kanal tarafından çekilmiş 2 saatlik 3D görüntüler gösterildi. Daha sonra ise ilk canlı yayın, Premier Lig takımlarındanManchester United ve Chelsea arasındaki maç gösterimiyle başladı.

Reklamlar ve başlangıç 2D Sky Sports kanalındakiyle aynıydı, tek fark ise 3D gözlüklerle görülebilen bir gerisayımdı. Ayrıca 3D bir de reklam yayınlandı.

Maçtan sonra haberlere açıklama yapan Sky'ın ürün geliştirme müdürü Brian Lenz, daha önceki yayın denemeleri gibi olumlu ve başarılı bir yayın olduğunu söyledi. "Kameramanlar harikaydı, her biri çerçeveyi doğru tuttu, kamerayı çok iyi gezdirdi ve doğru hızlarda hareket ettiler, yapılabileceğin en iyisini yaptılar."

3D yayında 2D olana göre sahadışı görüntüler daha çok gösterildi. 3D'nin nimetlerinden en çok, taraftarın gösterilerini ve Manchester United'ın tekni direktörü Ferguson'un sakız çiğnemesini izlerken yararlanıldı.

Lenz, 3D görüntü yönetmeninin yayında olmayan 2D kameralara da erişiminin olduğunu söyledi. "Arada sırada çoklu görüntü dilimimiz olmadığında yakın plan alıp 2D/3D dönüştürme yaptık. Ekranda çok fazla şey olduğu zaman bu dönüştürme gerçekten kötü gözükebiliyor, ama yakın planda ufak tefek şeyler dışında istediğinizi alabiliyorsunuz."

Bir dahaki 3D Premier Lig maçı Blackburn ve Manchester United arasında 11 Nisan'da olacak. Kanal şimdilik sezon sonuna kadar haftada en az bir maç yayınlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder