Vahşi Hayvanların Enbüyükleri Hangileridir

Afrika Bufalosu


en vahşi hayvanlar

700 kg ağırlığında, 1.7 m boyunda, 3.4 m uzunluğundadır, boynuzlugiller familyasından sığırlardır ve çok vahşi bir hayvanlardır. Kıvrık boynuzları vardır. Avlanması veya yakalanması çok zordur. Afrika’da yılda 200 insanı yaraladığı bilinmektedir.

Afrika Fili


en vahşi hayvanlar

Dünyada yaşayan en geniş memeli hayvandır. 40.000 kasa sahip hortumu ile yemek toplar, koku alır ve denge sağlar. 3.6 m uzunluğunda ve yaklaşık 6000 kg ağırlığındadır. Ön dişleri uzun ve kıvrıktır. Son derece güçlü, kinci ve saldırgan hayvanlardır.


Leopar


en vahşi hayvanlar

Ağırlıkları 60-90 kg arasındadır. 80 cm boyunda, 150 cm uzunluğundadır. Kuyruk uzunluğu60-110 cm arasında değişir. Antilop ve genç zürafaları yiyerek beslenirler. Kendi ağırlığının üç katını rahatça taşırlar. Çok yüksek ağaçlara tırmanabilirler.

Aslan


en vahşi hayvanlar

Büyük kedilerden en görkemlisidir. 225 kg ağırlığında ve 3m boyundadır. Geniş alınlı, güçlü çeneli, uzayıp çekilebilen tırnaklı, sarımtırak kısa ve yatık tüylüdür. Kuyruğunun ucu püsküllüdür. Erkek aslanın başının etrafı uzun ve güzel bir yele ile süslüdür. Aslanlar günde 20 saat dinlenir, 2 saat yürür ve geri kalanında beslenirler. Son derece yırtıcı ve güçlüdürler. Pençeleri ve dişleri çok keskindir. Kasları çok güçlüdür. Tek bir hamlede insanlar için öldürücü olabilirler.

Beyaz Gergedan


en vahşi hayvanlar

3500 kg ağırlığındadırlar. 2 m yüksekliğinde 4.5-5 m uzunluğundadırlar. 1.5 -5 cm kalınlığında derileri vardır. Saatte 45 km hızla koşabilirler. Otçul hayvanlardır. Gergedanların boynuzu öbür hayvanlarınki gibi kemikten değil keratin denen bir proteinden oluşmuştur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder