HIZLI BOY UZATMAYÖNTEMLERİ




Elbette ki kişilerin boy uzunlukları Allah vergisidir. Fakat özel yöntemler sayesinde isterseniz boyunuzu idealinizde ki ölçülere bir nebzede olsa kavuşturabilirsiniz. Nasıl mı? Buyrun boy uzatan önerilere;
Kimi toplumlar ırsi olarak kısa boylu olsa da kimi toplumlar genel olarak uzun bireylerden oluşabiliyor. Boy uzunluğu genetik faktörlere bağlı olduğu gibi çevresel faktörlere de bağlıdır. Çocukluk döneminde tüketilen besinler boy uzunluğuna etki etmektedir. Bu sebeple ailelerboy uzatma yöntemleri hakkında evlatları daha küçükken bilgilenmeye başlamaktadır.
Süt tüketiminin boyu uzattığı yönündeki kanı kısmen doğru olmakla birlikte süt içmenin doğrudan boy uzunluğu üzerinde etkisi olduğunu söylemek bireyi yanılgıyadüşürecektir. Boy uzatma yolları arasında elbette ki gelişim döneminde süt tüketmek ve gerekli besinleri gerektiği miktarda almak bulunmaktadır.
Boy uzatma yolları son dönemlerde çeşitlilik göstermeye başladı diyebiliriz. Ülkemizde ve yurt dışında yapılan çeşitli bilimsel araştırmalar ile boy uzatmayöntemleri artırılmaya ve hastalar için daha kolay yöntemler geliştirilmeye devam ediyor. Boy uzatma ameliyatları olduğu gibi, boy uzatma için çeşitli egzersizler de uygulanabiliyor.
Boy Uzatma Yöntemleri
Boy uzatma yolları arasında ortopedi ve özellikle travmataloji dalında oldukça sık kullanılan ‘İlizarov’ yöntemi yer alıyor. Bu yöntem ile doğum sırasında ya da sonradan ayak üzerindeki deformasyonlara çözümler üretilmekte ve boy uzatmakonusunda yararlanılmaktadır. Uzmanlık gerektiren özel bir yöntem olan İlizarov yöntemi, boy uzatma yöntemleri arasında yer almaktadır ve alanında başarılı doktorlarca hastaya uygulanmalıdır.
Boy uzatma yolları
Boy uzatma ameliyatlar gibi zahmetli yollara her zaman başvurmak durumunda kalmıyoruz. Elbette ki daha pratik yöntemler de mevcut ve bunlar da boy uzatmayolları arasında yer almaktadır. Özellikle dermataloji dalından destek almanız gerektiğini belirtmekle birlikte, toplum arasında yaygın olarak bilinen egzersizleri kendiniz de uygulayabilirsiniz. Basketbol sporu yapmak da bunlar arasında yer almaktadır.
Bir diğer yöntem ise kemik içerisine çivi yerleştirmek suretiyle boy uzatma yoluna gidilmesidir. Günlük olarak daha önceden belirlenen miktarda kemiklerde uzama sağlanıyor. Genel olarak günde 1 mm uzamayı hasta kendi kendisine kumanda ile yapabiliyor. Yatalak hastalar için boy uzatma yöntemleri arasında en çok kemiğe yerleştirilen çivi yöntemi tercih ediliyor.
Uzama miktarı daha önce hastanın istekleri ve tıbbi olanaklar dahilinde belirleniyor ve eğer hasta 5 cm uzamak istediyse, 5 cm rakamının biraz dahi üstüne çıkılmıyor. Kemikler birbirine kaynayana kadar da çivi çıkarılmıyor. Uyluk ve kaval kemiklerine yerleştirilen çiviler sayesinde boy uzatma egzersizleri ile birlikte dahauzun boya sahip olabileceksiniz..
Boy uzatma yöntemleri arasında ayrıca belirtmek gerekirse televizyon ekranlarında da karşılaşabileceğiniz doğal besin takviyeleri yer alıyor. Fakat kemik dokunun oluşumunu tamamladığı yaşlardan sonra bu ürünlerin kullanımı pek de faydalı olamayabiliyor. Özellikle gelişme dönemindeki gençler için boy uzatma ilaçları tercih edilebilir fakat unutulmamalıdır ki buürünlerin kullanımı sırasında uzman görüşüne başvurulması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder