REİKİ NEDİR REİKİ NASIL YAPILIR

Biraz daha olumlu düşünebilmek, aklımızı kontrol etmek, sağlıklı bir hayat istiyorsanız. Belki de çözümREIKI'de...
Reiki kelimesi Japonca'da "Evrensel Hayat Enerjisi" anlamına geliyor. Bireyin kişisel farkındalığının artması, enerjisini doğru kullanması ve sezgilerinin güçlenmesi üzerine kurulu bir şifa yöntemi. Her şeyin merkezinde de hayat enerjisi var.

Reiki'de kişi evrensel hayat enerjisine kanal oluyor. Ne kadar çok uygulama yaparsa da kendi enerjisi artıyor, daha dengeli, kendiyle uyumlu bir birey haline geliyor.
Reiki'nin prensipleri neler?
.Minnettar olacağım.
.Kızgınlık hissetmeyeceğim.
.Dürüst olacağım.
.Herşeye ve herkese saygılı olacağım.

Nereden çıktı bu Reiki?
Reiki, kökleri çok eskilere dayanmakla beraber
ilk defa Japon rahip Mikao Usui tarafından bir iyileştirme yöntemi olarak kullanıldı.
Reiki tıbbi
tedavileri reddetmiyor, tam tersine tamamlıyor. Pozitif düşünce ve rahatlama ile vücudun gerginliğini alıyor, sakinleştiriyor. Yani fiziksel anlamda pozitif etki yaratıyor. Reiki'nin bırakın ağrı sızılara iyi gelmesini, kanser, tansiyon gibi daha ciddi hastalıklara da olumlu etki yarattığı, bağışıklık sisteminigüçlendirdiği söyleniyor.
Reiki'nin yararları sadece fiziksel değil. Düzenli-Reiki yapan kişi dinginleşiyor, doğru noktalara odaklanabiliyor, sakinleşiyor. Duygusal karmaşaların daha
kolay üstesinden gelebiliyor. Daha olumlu, yapıcı ve yaratıcı oluyor. Kendinde iyi olanı görüyor. Daha algıları açık, dinç oluyor.
Bunların sonucunda da Reiki'nin psikolojik sorunlara da iyi geldiği söyleniyor. Depresyon, fobi, paranoya gibi sorunlar başta olmak üzere, daha hafif durumlara da olumlu sonuçları oluyor.
Reiki eğitimi
Reiki
eğitimi aşama aşama. Biri tamamlanmadan diğerine geçilemiyor. Sabır istiyor, inanç istiyor.
Eğitimleri Reiki
Master denilen özel eğitmenler veriyor.1.Aşama
ilk aşamada Reiki'nin teorisi öğretiliyor, yani işin felsefesi. Bir veya iki gün süren eğitimde Reiki'nin ne olduğu ve nasıl işlediği öğreniliyor. Buna ek olarak, enerjiye kanal olmak için ne yapılması gerektiği, vücutta hangi bölgelerden enerji akımının sağlandığı da bu aşamada yer alıyor. Bu bölgeler ise vücuttaki çakralar oluyor.
Aralarında
kalp, alın ve mide de olan yedi temel bölgede bulunan çakralar aracılığıyla enerji aktarımı nasıl yapılır öğreniliyor. Aktarım için ise avuç içleri kullanılıyor. Eller bu bölgeler üzerinde tutuluyor ve enerji aktarılıyor.
Sonra bu bilgiler uygulanıyor.
Bu ilk eğitimi alan kişi artık Reiki için kanal oluyor ve dokunarak veya çok yakından enerji akımını sağlayabiliyor. Yani "uyumlanma" sağlanmış oluyor, ilk aşamadan sonra 21 günlük bir arınma süreci var. En az 21 gün boyunca Reiki uygulanıyor ve kişi uygulamayı iyice öğreniyor.2.Aşama
ikinci aşamanın en önemli başlığı uzaktan enerjiye kanal olma yöntemleri. Bu yöntemleri uygulamak için de
Güç, Uzaklık ve Mental olmak üzere özel Reiki sembolleri kullanılıyor. Bu semboller öğretiye saygıdan gizli tutuluyor.3.Aşama
Bu son aşama ile Reiki
Master olunuyor. Bir önceki aşamada olduğu gibi, kişi bu aşamaya hazır olmalı ve yeterince uygulama yapmış olmalı deniyor. En önemlisi de, bu aşamaya gelen kişiler için Reiki bir yaşamfelsefesi, hayatın ana öğretisi oluyor."Ben de bu eğitimi almak istiyorum!" diyorsanız...•Sabırlı olmanız gerektiğini en baştan bilin.
•Biraz araştırın ve bu öğretinin size
uygun olduğuna emin olun.
Bol bol uygulama yapmanız gerekeceğini unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder