SHARK CARTİLAGE KÖPEK BALIĞI KIKIRDAĞI NEDİR FAYDALARI NELERDİR



Köpek Balığı Kıkırdağı; derin ve soğuk denizlerde yaşayan köpek balıklarının kıkırdaklarından özel bir kurutma-dondurma işleminden geçirilerek elde edilmiştir.Yüksek oranda protein, kalsiyum, sodyum, fosfor ve kolaj içerir. Özellikle Iskandinav ülkelerinde 1960 'lı yıllardan beri yaraların iyileşme sürecini hızlandırmak için kullanılmaktaydı. köpek balıkları, doğadaki en dayanıklı canlılardan biridir. Bunun nedenlerinden birisi son derece güçlü bir bağışıklık sistemine (immune system) sahip olmalarıdır. Bu güçlü bağışıklık sistemi, sadece köpek balıklarını hastalıklara karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda köpek balıklarını doğada hiç kanser olmayan ender canlılardan biri yapar. Köpek Balığı Kıkırdağı, hastalıklarla savaşmak için gerekli ve bağışıklık sistemimizi canlandıran belirli proteinler ve mukopolisakkaritler içerir. Aynı zamanda metabolizma ile ilgili besin olarak kullanılan organik kalsiyum ve fosforu da sağlar.

Köpek Balığı Kıkırdağı üzerinde yapılan çalışmalar; özellikle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve tümörlerin büyümesinin veya yayılmasının durdurulmasında köpek balığı kıkırdağının önemli bir rol oynadığını göstermiştir. Yapılan çalışmalarda köpek balığı kıkırdağının memelilerde bulunan her elementten 1000 kat fazla yeni kan damarı oluşmasını önleyici etkiye (anti-angiogenesis effect) sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bunun anlamı; bir tümörün büyümesi veya yayılması için ihtiyaç duyduğu yeni kılcal damarların oluşmasının engellenmesidir. Yani Köpek Balığı Kıkırdağı doğrudan tümör üzerinde etkili olmayıp, yeni kılcal damar oluşumunu engelleyerek bir tümörün beslenmesini ve büyümesini durdurabilmektedir.


Köpek Balığı Kıkırdağı'nın Faydaları:

  • Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • Tümörlerin veya kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyebilir.

  • Egzema-Mayasıl (eczema) ve sedef (psoriasis) gibi cilt rahatsızlıklarında faydalıdır.

  • Eklem (mafsal) romatizması ve romatoid artrit tedavisini destekleyici özelliğe sahiptir.

  • Glokom hastalığı (glaucoma-gözde karasu hastalığı veya göz tansiyonu) için destekleyici tedavi

  • Osteoporoz (kemik erimesi) tedavisini destekleyici ve kemik erimesini önleyici etkiye sahiptir.


1 yorum:

  1. Hiç belgesel izlemiyor musunuz da, hala köpek balığı kaynaklı maddeler satabiliyorsunuz? Sizde asya kaplanı dişi de bulunuyor mu?

    YanıtlaSil