VARİS ÇORABI NEDİR VARİSE FAYDALIMIDIR

varis tedevisi
Varis Tedavi Metotları-Doğal Çözüm Yöntemleri Nelerdir?
Varisli kadınların bacaklarında kötü görüntüye sebep olan varislerinden kurtulması konusundaki çözüm arayışlarına yardımcı olmak adına bu başlığı açıyorum. Çünkü kadınlar "Bacaklarımdaki varislerden nasıl kurtulabilirim?", "Bacaklarımda oluşan varislere doğal çözüm yöntemleri" gibi soruları kendilerine ve arkadaşlarına sormaktadırlar.
Varis tedavisinde son 10 seneye kadar en bilinen yöntem cerrahi müdahaleydi. Özellikle çok kıvrımlı ve geniş olan damarlarda ameliyat tek çare olarak görülüyordu. Ancak eğer hastalık başlangıç noktasında yakalanırsa çok daha kolay iki yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden ilki damara lazer sokup, yakarak damarın devre dışı bırakılması. Bu yöntem ataküstü ve günübirlik yapılıyor. Diğer ve çok yeni bir yöntem olan iğneyle damarın içine girip, ilaçla damarı yakma işlemine de köpük (foam) deniliyor.

Köpük denilen kimyasal sıvı, yakıcı bir ilaç olduğundan damarın içine verildiğinde damarı yakıyor. Sıvı da damara verilmeden önce hava ile karıştığı için deterjan gibi köpürüyor. İlacın bu köpükleşmiş şekli daha da etkili oluyor. Bu yönteme sklerozan da deniliyor. İşlem çok kısa ve ağrısız, komplikasyon görülme ihtimali çok çok az ve işlem sadece 10 dakika sürüyor. İşlemden hemen sonra hasta ayağa kalkarak, günlük hayatına devam edebiliyor.

Varis Çorapları işe Yarıyor mu?
Varis tedavisinin en bilinen ve en yaygın yöntemleri arasında "varis çorapları" yer almaktadır. Fiyat açısından ekonomik olması, ilaçsız olması ( bu yüzden doğal olduğunu söylenebilir) ve etkili olması varis çoraplarının kullanım oranını arttırmaktadır.

Varis çorapları çok faydalıdır. Ancak bu çoraplar basınçlı olduğundan bacağa normal çorapların 10-20 misli basınç uygularlar. Ayrıca giyilmesi çok zor olduğundan ilave bir giyme aparatına ihtiyaç duyulur ya da giyerken birinin yardımının alınması gerekir. Bu çoraplar giyilince, damarı dışarıdan bastırır ve damarlardaki kapakların kanı kaçırmasını engeller. Çorap giyildiği sürece ameliyat olmuş gibi rahat edilir, ancak çorap çıkarıldığında şikâyetler devam eder. Yani sürekli bir tedavi ediciliği yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder