BEYİN GÜCÜNÜ ARTTIRMA YÖNTEMLERİ

Beyin gücünü arttırmak için çeşitli yöntemler mevcut. Basit ve eğlenceli beş tavsiyeyi uygulayın.

Çözemediğin şeyler okuyun


Psychological Science'da yayımlanan bir çalışmaya göre beyninin daha iyi çalışmasına yardım etmek istiyorsanız Kafka'nın bir romanını veya modern bir şiir kitabı okuyabilirsiniz. İlk bakışta anlamdıramadığınız bir şey okuduğunuzda, zihin çözüm aramaya başlar. Bu da otomotik olarak beynindeki gri maddeyi tetikler ve öğrenme ile ilgili bölümler arası bağlantıları artırıp harekete geçmesini sağlar.


Esrarengiz olayları çözün

Zekanızı geliştirmek için Lost veya CSI'ın bir bölümünü açın. Bunlar bilgi toplamak, hipotez üretmek ve düşüncelerin test edilmesi. Yani siz Lost dizisindeki Hugo'nun o adada neden hala kilo vermediğini veya CSI'da neden hiç laboratuar ışıklarının açılmadığını anlamaya çalışırken aslından bir yandan da problem çözme yeteneğinizi, sosyal zekanızı geliştiriyorsunuz.

Uyuyun
Yeterli uyku almak, beynin gün içerisinde edindiği bilgiyi işlemesini sağlar, nöronlar arası bağlantı kurulmasına yardımcı olur ve hafızayı kuvvetlendirir. Yapılan çalışmada sekiz saat uyumuş ve hiç uyumamış kişilere 12 saat önce gösterilmiş olan kelimeler tekrar sorulduğunda, dinlenmemiş olanların daha fazla hata yaptığı ortaya çıkmıştır.

Müzik dinleyin
Faculty of 1000 Biology and Medicine tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmada herhangi bir enstrüman çalmak, beynin motor sistemini geliştiriyor ve başka hiçbir aktivitenin yapamadığı şekilde geri kalan tüm sinir sistemini fazlalıklardan arındırıyor.

1 yorum: