VUVUZELA SESİ VUVUZELA 2010 DÜNYA KUPASI


2010 Dünya kumpasına bence damgasını vuran şey kesinlikle VUVUZELA. Futbolcuların hakem düdüğünü duymakta zorlanmasına neden olan, izleyenlerin dikkatini sürekli dağıtan ve ne izlediğini unutup ne zaman susacaklar diye düşünmesine sebep olan ilginç ve geleneksel müzik alteti :)



Gerçekten sinir bozucu bir durum. Maç izlerken Vuvuzela sesini filtreleyen bir televizyon çıksa eminim satış patlaması yaşardı ;)

Hiç duymamış olan varsa veya çok seviyorum dinlemek istiyorum diyen olursa. İste size orjinal vuvuzela sesi. İndir veya Dinle Vuvuzela.wav

Dünkü bu yazımdan sonra bugün gazetede okuduğum haber
Vuvuzela sesini azaltan televizyon
Dünya Kupası'nı televizyondan seyredenler de Güney Afrika'dan bildirenler de aynı derten muzdarip. İşte bu noktada bir TV markası şu açıklamayı yaptı...

LG, televizyonlarında bulunan "Clear Voice" (Net Ses) özelliği sayesinde, Güney Afrika’da devam eden 2010 Dünya Kupası’nda statlarda taraftarların çaldığı "vuvuzela" (yerel çalgı) seslerinin kısılabileceğini duyurdu.

LG tarafından yapılan açıklamada, LG’nin tüm televizyonlarında bulunan, yayındaki efekt seslerinin kısılarak insan seslerinin ön plana çıkarılmasına olanak sağlayan Clear Voice özelliği sayesinde Dünya Kupası keyfinin Vuvuzela sesleri duyulmadan kesintisiz yaşanabileceği belirtildi.

Clear voice özelliğinin LG’nin tüm LCD, Plazma ve 3D Full LED televizyonlarında bulunduğu vurgulanan açıklamada, bu özellik sayesinde istenmeyen sesler engellenerek, maçların statta olduğundan bile daha net duyularak izlenebileceği kaydedildi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder