YAĞ YAKTIRAN BESİNLER MEYVELER

Günlük yaşamda çeşitli diyetler deniyorsunuz ve spor yapıyorsunuz ama yinede kilo veremiyorsunuz. O zaman işte size yağlara birer birer attıracak yararlı besinler.

Çok Güzel Bir Meyve Salatası
Beslenirken, yağ yakmak ve beslenirken yağlanmamak adına size ufak bir besinler ve tavsiyeler listesi hazırladık.

C vitaminli besinler tercih edin. Örneğin limon, portakal gibi,.. Bu tip c vitaminini bünyesinde yüksek barındıran besinler sizin yağ yakımınızı hızlandıracaktır.

Çeşitli bitkisel çaylar, örneğin; Sinameki, yeşil çay, balık otu, biberiye vb. Bitkisel çayları düzenli kullanarak, yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Bu tip bitkisel çayların, su atıcı ve yağ yakıcı özellikleri vardır.

Süt, ayran vb. gibi sıvı gıdaların yağsız olanlarını tercih ediniz. Ayrıca günlük yarım litre sütün günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılayacağınıda unutmayınız.

Kırmızı etlerden vazgeçebilirsiniz. Onun yerine beyaz etleri tercih etmelisiniz. Kırmızı etler beyaz etlere göre çok daha fazla yağlıdır.

İştah probleminiz varsa, yemeden duramıyorum diyorsanız, size tarçını tavsiye ediyoruz. İştahınızı büyük ölçüde tıkayacaktır.

Zencefil, içeriğinde bulunan gingerol sayesinde, metabolizmanızın çalşma hızını arttıracaktır. Aynı zamanda da sindiriminizide hızlandıracaktır.

Vücut ısınızı arttıracak besinler tercih edin! Örneğin; Kırmızı biber. Kırmızı biber vücut ısınızı arttırarak yağ yakımınızı hızlandırır.

Enginar seviyorsanız eğer, bol bol yiyebilirsiniz. Enginarın su atıcı özelliği olup, tuzun vücudumuzdaki olumsuz etkilerinden bizi korur.

Baklagiller lif ve demir kaynağıdır. Ayrıca iyide bir protein çeşitidir. Lifli gıdalar yağ yakımını hızlandırırken , sizin dengeli beslenmenizde de büyük rol oynar. Baklagilleri listenizde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Örneğin; bulgur

Yemeklerde kullanacağımız yağlarada dikkat etmelisiniz. Bitkisel yağları tercih etmeli ve oranını iyi ayarlamalısınız. Yapacağınız diyete ve kilonuza göre bunu ölçülendirmelisiniz. Zeytinyağı işte tam size göre bir yağ çeşitidir. Düzenli zeytin yağı kullanımıyla hem yağ yakar hem de, kolestrol düzeyinizi düşürürsünüz.

Zengin protein ve aminoasit kaynağı olan yumurta! Yumurtadan vazgeçmeyin. Yumurta adele gelişiminde en iyi yardımcınız olduğu gibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder