KATARAKT TEDAVİSİ KATARAKT AMELİYATI

Ilerleyen yaşla birlikte öncelikle uzak ve yakındaki görme problemiyle kendisini gösterenkatarakt gözün şeffaf lensinin saydamlığını kaybetmesidir.ilaçla yada gözlükle bir tedavisi olmayan katarakt yalnızca cerrahi bir müdaheleyle giderilebilir

Gözün yaşlanmasından şeker hastalığından haddinden fazla güneş ışığına korunmasız maruz kalmaktan steroid gibi ilaçlar ve doğuştan bile kaynaklanabilen katarakt kalıcı körlüğe yol açmamaktadır. Ama yaşam kalitesini düşürecek kadar can sıkıcı durumları ortaya çıkmasına sebep olabilir. Cerrahi müdahelede işte bu durumlarda ancak söz konusu olur. Cünkü daha az şiddetteki kataraktlarda gözlük kullanımıda yeterlidir. Aynı zamanda katarakt şikayeti olan gözünüzden diğer sağlıklı gözünüze bu rahatsızlığın geçmesi veya bulaşması gibi bir ihtimal de yoktur. Bu en sık karşılaşılan tereddütlerden biridir.

Görmede bulanıklık loş ortamlarda görüntünün her zamankinden daha çok azalması gözlük ve kontakt lens numaralarının sıklıkla değişmesi göz yorgunluğu ve baş ağrısı gibi belirtilerle kendisini gösteren kataraktın çok sayıda türü bulunmaktadır.

Rahatsızlığı taşıyan kişi operasyonun yapıldığı gün içerisinde hastanede yatmasına gerek kalmadan günlük yaşamına devam edebilmektedir. günümüzde çok modern tekniklerle uygulanan katarakt ameliyatları artık gerek operasyon sırasında gerekse sonrasında dahada memnun etmektedir. Ameliyat öncesinde hastanın sonraki yaşamını en kaliteli hale getirmek için birkaç basit test uygulanır.operasyonun başarısı açısından bu testlerle yapılan ölçümlerin doğru hesaplanışı çok önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder