MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI


Meme küçültme operasyonu taleplerinin en mühim sebepleri; memelerinin büyük olmasından şikayetçi olan kadınların memelerinin yol açtığı postür bozukluğu, omuzlarda iz bırakan sütyen askıları, meme altı mantar enfeksiyonu, meme altı egzema hastalığı ve memelerin ağırlığı ve sarkıklığından dolayı meydana gelen sırt, boyun ve bel ağrıları çekilmez bir hal aldığında kadınların imdadına meme küçültme operasyonu yetişir.
Meme küçültme operasyonuna karar veren kadınlar seçmiş oldukları doktorları ile ameliyat öncesi görüşme esnasında doktorlarına daha önce doğum yapıp yapmadıklarını, operasyon sonrasında göğüslerinde oluşabilecek izleri kabul ettiklerini beyan ederler ve cerrahi müdahale sonrasında kendilerinde görmek istedikleri değişimi anlatırlar.

Meme yağ ve meme dokusundan oluştuğundan dolayı bireyin ağırlığı da mühimdir. Operasyon geçiren kişinin ideal kiloya yakın olması yahut olması gerektiği kiloda olması cerrahi müdahaleyi kolaylaştırır ve başarısını arttırır.
Meme küçültme operasyonları genelde sedasyon anestezisi yahut genel anestezi ile yapılır. Cerrahi müdahale ortalama 2,5-3 saat arası seyir edebiliyor ve operasyon sonrasındaki ağrılar ağrı kesiciler ile bertaraf edilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder