KIRIŞIKLIK GİDERMENİN YOLLARI

Özellikle boyun ve çene altında giderek çoğalan kırışıklıkları alt etmemiz şart! Hem de şimdi!

Boynum gevşiyor

Cerrahi müdahele şart! Eğer deri açıkça gevşemişse, estetik cerrahi müdahele gerekir. Bir kadının yaşını ele veren en önemli yer boynudur. Özellikle 40'lı yaşlardan itibaren, boyun kontrol edilemez biçimde gevşemeye başlar. Bunun başka bir sebebi de boyun derisinin, vücudun diğer bölgelerine göre daha yumuşak olmasıdır. Eğer boynunuz egzersizlerle ya da kremlerle toparlanacak seviyeyi çoktan geçtiyse, size önereceğimiz tek yol, cerrahi müdahele.
click to zoom
Aynaya baktığınızda boynunuz kat kat görünmüyorsa, gevşeme minimum düzeyde demektir ve cildin hala ameliyat olmadan da, başka tekniklerle toparlanma şansı yüksektir. Enjeksiyonlu yöntemler, bunlardan biri. Ama dikkat: İğneli ve cilt üstünden yapılacak tedavilerde sonucu görmeye başlama süresi , ortalama bir aya çıkıyor. Buna karşılık cildimiz az zarar görüyor; bu büyük avantajı da unutmamak gerek. Sarkmalar, özellikle çeneyle boyun kavşağında yoğunlaşır. Bu yüzden tedavinin, bu bölgelere enjeksiyonla yapılması gerekir. Uzmanlar altı ay kadar sonra gözle görülür bir değişim olacağının garantisini veriyor. Adını, güzelliğiyle nam salmış Mısır Kraliçesi Nefertiti'den "Nefertiti lifting" yöntemi de, boyun gevşemesine iyi gelen trendy bir tedavi. Bir tür botoks olan bu enjeksiyon, ameliyatın yerini tutmasa da, ortalama altı ay kadar fit bir görüntü edinmenizi sağlıyor. Sonra isterseniz, uygulamayı ihtiyaç duyduğunuzda tekrarlayabilirsiniz.

Buruşuk bir derim var

Boyun derisi yüze göre daha incedir. Daha hassas bir deriye sahip boynumuza dayanıklılık kazandırmak için, kas aktivitelerini artırmanız gerek. Bununla beraber cildi nemlendirecek bir yöntem de var: Hafifletilmiş ışın tedavisi. Ayrıca cildinizin yeniden canlanması için micro-enjeksiyon tekniğinden de yardım alabilirsiniz: Son yıllarda revaçta olan "hiyalüronik asit" enjeksiyonu ve "hidrasyon" tekniğiyle çapraz desteğe alınan boynunuz, kısa sürede kendini toparlar ve yaşınızı ele vermez. Enjeksiyon yardımıyla yapılan yeni nesil kırışık önleyici mezolift tekniğiyle de, uzun vadeli sonuçlar almanız mümkün. Ayda bir yaptıracağınız ve her biri yaklaşık 200€ tutacak olan bu uygulamayla kimse gerçek yaşını bilemeyecek. Daha küçük kırışıklıklarınız içinse "ablatif" lazer yöntemine başvurabilirsiniz. Böylece hem cildinizin kolajen üretimini hızlandırabilir, hem de daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Ortalama üç-beş seans sonunda kırışıklıklarla savaşı kazanabilirsiniz. Ama tedavi sırasında yüz derisinde yanık oluşabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Teniniz çok hassassa , dermatoloğunuz size "ablatif" yöntemi önerecektir, mutlaka bunu tercih edin.

Gıdığım var

Bazı cilt tipleri yaşlanamaya daha elverişlidir. Çene altındaki fazlalık yani gıdığımız, ister küçük ister büyük olsun, hepimiz ondan kurtulmak isteriz. Eğer sarkık artık basit yöntemlerle düzelemeyecek gibiyse, lokal anestezi gerektiren bir ameliyatla gıdığınızı aldırabilirsiniz. Ameliyat sonrası iyileşme süresi bir ya da iki hafta. Aynaya bakınca fazla yağın gitmiş olduğuna şüphesiz çok sevineceksiniz. Gıdı da neymiş?

Yanaklarım sarkık

Yüz bölgesindeki en yumuşak kısım yanaklardır. Bu yüzden yaş ilerledikçe onlar da gevşer ve aşağı doğru sarkma eğilimi gösterir. "Hiyaküronik asid enjeksiyon yöntemi"yle yanaklarınızı gerginleştirebilirsiniz. Ama durun! Radyoaktif dalgalarla yanaklarınızı eski haline getirebileceğinizi duydunuz mu? O zaman bu deneyime hazır olun, kulağa değişik gelebilir ama sonuçta bu tedavinin cildinize minimum zarar vereceğini hatırlatalım.

Kırışıklıklarım var

Yaş ilerledikçe yatay kırışıklıklar da artar. Peki, nasıl durdurabiliriz? Cildinizi her gün nemlendirmeniz gerek. Hekimlerden yardım alarak yapılan "hidrasyon" işlemi, yüzünüzün yeniden gerilmesine ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı oluyor. Bir ay aralıklarla üç ya da dört seansla, kırışıklıklardan kurtulmak işten değil.

Kırmızı lekelerim var

Hiçbir şey, ciltteki pigmentasyondan daha kötü görünmez. Bu tür bozukluklarda cilt üzerinde kızarıklıklar meydana gelir. Elbette ki kızamık olmadınız! O çok eskilerde kaldı. Ne var ki, bu kızarıklık boynunuza kadar yayılabilir. Dermatologlar, buna bazen ilerleyen yaşın veya güneşe maruz kalmış ciltteki parfümün de sebep olabileceğini söylüyor. Peki ya çözüm? Üç ya da dört seans göreceğiniz güçlü ışın tedavisiyle, kızarıklardan kurtulmak mümkün. Sizi rahatsız eden kahverengi lekeleriniz varsa, onlar daha çabuk yok etmenin etkili yoluysa "Yag Q-Switched lazar sistemi"ne başvurmak. Biraz sabırla sonunda kendi rengine dönecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder