OJE SEÇİMİ KALİTELİ OJE NASILDIR


trans

Dayanıklı ojenin sırları

Uzun süre dayanan manikürlerin ve kişiye özel oje renklerinin yaratıcısı Josephine Allen gizli sırlarını Mahmure okuyucularıyla paylaşıyor.



trans
1- Yarım baz yapın

Tırnak uçlarını güçlendirmek ve ojenin daha kalıcı olmasını sağlamak için Josephine Allen tırnak bazını önce tırnağın dibinden ortasına kadar sürüyor. Kuruduktan sonra ikinci katı tüm tırnağa uyguluyor. Böylece ojeye güçlü bir baz oluşturmuş olursunuz.


2- Bol oje kullanın

Julia Roberts'ın tırnaklarına da oje süren Allen, her iki katta da ojeyi yoğun olarak sürüyor. "Kuruması biraz daha uzun sürse de kalın sürüldüğü için daha dayanıklı oluyor" diyor Allen.


3- Soğutun

Ojenizi sürdükten sonra daha hızlı kuruması için ellerinizi buz dolu bir kaseye batırın. Dayanabildiğiniz kadar tutun. Beş dakika boyunca tırnaklarınızı çıkarıp tekrar koymaya devam edin. Bu ojenin iyice kurumasını sağlar.


4- Ojenizi koruyun

Koruyucunun demir gibi sert olmasının ardındaki teknik: Bir kat Nautiques, Nail Protein Formula ve ardından Seche Clear (8 Dolar; www.ulta.com) sürmek. "Bu, hem tırnakları güçlendirir hem de ojenin daha hızlı kurumasını sağlar." diyor Allen.


Ayrılan zayıf tırnaklar için öneri

Ayrılan zayıf tırnaklar için Allen, çay poşetleriyle yaptığı bir sargı kullanıyor. Önce çay poşetlerinden tırnak şeklinde 10 parça kesin. Tırnaklarınıza baz sürdükten sonra kurumasını beklemeden kestiğiniz parçaları tırnağınızın üzerine yerleştirin. Tekrar baz sürdükten sonra ojenizi uygulayın.

"Bu uygulama tırnakları güçlendirdiği için soyulma ya da kırılma riski azalıyor." diyor Allen. En iyi tarafı ise akrilik ya da jel koruyucuların aksine asetonla çıktığı için tırnağa zarar vermemesi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder