SOĞAN SUYU KÜRÜ MARANKİ SARAÇOĞLU


Soğan bilindiği gibi doğal bir antibiyotik ve bunun yanında oldukça iyi bir idrar söktürücüdür. İşte bu özelliğinden dolayı soğan zayıflamaya da yardımcı olmaktadır.
Doğal beslenme konusunda uzman olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ve Prof. Dr. Ahmet Maranki de soğan suyu kürünü zayıflamak isteyen insanlara önermektedir.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu‘nun soğanlı kürü daha çok çorbaya benzediği için soğan çorbası diye de anılmaktadır. Soğançorbası ise şu şekilde yapılır; orta boyda 5 – 6 adet soğan ve 1 kg kadar iki çeşit sebze çorba olması için iyice haşlanır (öncesinde yağ kullanılmamalı). Çorbanın içine yağsız et suyu, limon ve isteğe göre bir miktar baharat atarak tüketin. Çorbayı şu şekilde tüketmeniz yararınıza olacaktır.
1.-2.-3 gün sabah: 50 gr. beyaz peynir ve çay .
1. gün öğle-akşam: Sınırsız meyve ve soğan çorbası çorbası.
2. gün öğle-akşam: Sınırsız et ve soğan suyu çorbası.
3. gün öğle-akşam: Pirinç lapası, meyve (muz, üzüm hariç) ve soğan suyu çorbası
Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin zayıflamak isteyenler için kürü ise şöyledir; bir adet kuru soğanı kabuğu ve kökleriyle birlikte önce iyice yıkayın, sonra sirkeli suda biraz bekletin. Birbardak kadar suda üç taşım kaynatın. (kabuğunu soymadan ve köklerini kesmeden). Bu soğan suyu kürünü hiçbir yan etkisi olmadığından büyük küçük herkes içebilir. kandaki şeker oranını dengeler, fazla kilosu olanlara faydalıdır. Bir bardak soğan suyunun içine çeyrek limon suyu sıkılarakta içimi kolaylaştırılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder