SELÜLİTİN NEDENLERİ SELÜLİTTEN KURTULMA


selülit kremi
İlk reglden itibaren, her an bu selülit illetiyle karşılaşmak mümkün. İsterseniz çok zayıf olun fark etmez, sütlaç gibi bacaklar sizin de kaderiniz olabilir. Kurtulmak da öyle kolay değil! bir kere bunu baştan kabul edin. İradeli olmak ve kolay vazgeçmemek gerekiyor.
Selülit, özellikle Akdenizliler’de ve sıcak ülke kadınlarında daha fazla görülüyor. Yani biz Türkler buna oldukça yatkınız. E, hamur işini de seviyoruz, malum. Akdenizli Beslenme alışkanlıklarımızsa, hayatımıza hızlıca giren kafe, fast food ve git gide daha fazla kebap kültürüne kayan beslenme eğilimimizle, sekteye uğradı. Böylece bu beslenme zaaflarımız, bizi selülit kurbanı olmaya daha çok yaklaştırdı. Tedavi kısmına geçmeden önce, selülitin sebebinin ne olduğunu bilmekte fayda var…
Selülit neden olur?
Genellikle genetik olsa da, selülite neden olan bazı tetikleyiciler bulunuyor. Bunları şöyle sıralayabiliriz:
Hareketsizlik, spor yapmamak, ofiste bütün gün oturarak çalışmak
Hipotroidi
Hormonal nedenler
Genetik endenler
Hamilelik
Kronik kabızlık
Yanlış beslenme
Doğum kontrol hapları
Karaciğer disfonksiyonu
Ruhsal problemler ve kullanılan anti depresanlara bağlı kilo alımı
Öncelikle bir dermatolog ve dahiliyeci yardımıyla selülitinizin sebebini öğrenin ondan sonra güzellik salonlarının kapısını çalın. Sebebi bilirseniz, tedavi çok daha kolay olur, inanın.
Peki selülitinizin sebebini öğrendiniz. Hormonal bir durum ya da başka bir hastalığınız varsa, bunun tedavisine başladınız. Şimdi sıra, görüntüyü düzeltmekte. Öyleyse, amacınız doğrultusunda ilerleyin.
Amaç: Selülitleri alt etmek
varis kremi

1. ADIM
Selülit probleminizin derecesi ne?
Bunu anlamak için, bir estetiysen ya da dermatoloğa gidebilirsiniz. Ama bir arkadaşınız ya da ayna yardımıyla, çok parlak ışık altında siz de anlayabilirsiniz.
İşte dikkat etmeniz gerekenler:
Ayaktayken görünüyor mu?
Yüzükoyun uzanınca görünüyor mu?
Sıkınca ne kadar belli oluyor ve ağrı var mı?
Ayaktayken görünüyorsa, selülit probleminiz artık gözden kaçmıyor demektir. Yüzükoyun yattığınızda görünmüyor da sadece sıkınca belli oluyorsa, biraz dişinizi sıkmakla halledebilirsiniz. Vücudunuz hangi pozisyonda olursa olsun selülitleriniz iyice görünüyorsa, hiç vakit kaybetmeyin ve hemen mücadeleye başlayın.

Sıra size en uygun tedavi yöntemini belirlemenize geldi. Dermatolog veya tecrübeli bir Estetisyenle birlikte size en uygun tedavi yöntemini seçmelisiniz. Genellikle tek bir tedavi yöntemi uygun değildir. Kombine tedaviler çok daha iyi sonuç veriyor.
Tedavi sırasında yapılması gerekenler:
Hangi tedavi yöntemini seçerseniz seçin, mutlaka uymanız gereken kurallar var. Aksi halde tedaviden medet ummayın ve paranızı da zamanınızı da boşa harcamayın.
Çok bol su içmek. Günde 2 buçuk 3 litre kadar
Çay, kahve ve alkolü minimuma indirmek
Gazlı ve konsantre içeceklerden uzak durmak
Tuz ve karbonhidrat tüketimini sınırlamak
Sebze, meyve, balık ağırlıklı beslenmek
Bol bol bitki çayı içmek
Hareket etmek. Özellikle yürüyüş, bisiklet gibi kardiyo hareketlerine ağırlık vermek
Mutlaka elle ya da aletle, lenf drenaj masajı uygulatmak
Bu öneriler çabuk sonuç almak için birebir. Üstelik birkaç kilo fazlalıktan kurtulmak da işin bonusu.

MEZOTERAPİ YÖNTEMİ
Mutlaka bir dermatolog tarafından uygulanmalı. Tedavinin amacı, lenf ve kan dolaşımını düzenlemektir. İğne korkusu olanlara pek uygun bir yöntem değil. Selülitli bölgedeki yağları parçalayıp, vücuttan idrar yoluyla atılmasını sağlayacak olan ilaçlar, mikroenjeksiyon tekniğiyle vücuda enjekte edilir. Haftada bir ya da iki kez uygulanmalıdır. Selülitinizin derecesine göre seans sayısı belirlenir. Minumum 15 seans gerekir. Altıncı seanstan sonra,, sonucu görmeye başlarsınız. Buna paralel, lenf dranaj masajı da yaptırırsanız, sonuç çok daha etkili. Biraz morluk olabiliyor ama çabuk geçiyor. Süreç, biraz da uygulamayı yapan doktora bağlı.
LPG YÖNTEMİ
Çok uzun süredir bilinen ve uygulanan bir yöntem ve selülit tedavisinde hala popüler. Ancak uygulamayı yapacak olan uzman çok önemli. Burada da amaç kan ve lenf dolaşımı düzenlemek ve metabolik atıkların vücuttan uzaklaştırılması sağlamak. Bu yöntemle, cildin mikro dolaşımı yeniden sağlanıyor ve bağ dokusu kendini tamir ediyor. Cildin görünümü, tonu değişiyor; iyileşme gözle görülür hale geliyor. Uygulamada özel bir çorap giyiliyor ve uygulama bu çorap üzerinden yapılıyor. Eğer varise yatkınsanız ve kılcal damar probleminiz varsa LPG yaptırmayın. Vakumlu tüm yöntemlerde varise yatkınlık, risklidir. Yüksek tansiyonunuz varsa da problem yaşayabilirsiniz. Seanslar yaklaşık 35-40 dakika sürüyor. Yöntem selülitli görüntüyü gidermenin yansı sıra, vücudu toparlayıp sıkılaştırma ve inceltmede de etkili. Kolları ve beli inceltmek, göbeği ortadan kaldırmak gibi amaçlar için de uygulanabiliyor. Özellikle ödem giderdiği için çok rahatlatıcı.
HIGH CARE YÖNETMİ
Özellikle varis ve kılcal damar problemi olanların tercih etmesi gereken bir yöntem. Bu, vücuda elektrik akımı ve ısı vermeden uygulanan bir yöntem ki ısı verilen yöntemlerde bazen cilt sarkabilir ve bu varisler için çok sakıncalı. Burada altı farklı alete giriyorsunuz. Tabi bir seferde değil, her seansta bu aletler kombine uygulanıyor. Seanslar bir, bir buçuk saat sürüyor. 15 seanslık paket programlar ve kişiye özel hazırlanıyor. Haftada iki ya da üç kez gidiyorsunuz. Aletler, yağları yakmak, lenf dolaşımını hızlandırmak, ödem atmak ve bölgesel incelme gibi problemleri aynı anda çözüp, gözle görülebilir bir incelme ve düzelme sağlıyor.
EXIMIA KAVITASYON YÖNTEMİ
Selülit ve bölgesel incelmede en son yöntemlerden biri. Sadece bir seansta bile birkaç santim incelebiliyorsunuz. Tabi ki ilk atılan ödem oluyor ve anca birkaç seans sonra yağlardan ve selülitten kurtuluyorsunuz. Sonuç kalıcı. Vücudun neredeyse her bölgesine uygulanabilir. Kavitasyonel; ultrasound, elekroporasyon ve vakum sistemlerini birleştiren, kombine bir tedai yöntemi. Yöntemin etkisi de burada zaten. Farklı farklı yerlere gitmeden ve fazla vakit kaybetmeden, alet değiştirmeden tek aletle ve iyi bir uzmanla çok iyi sonuç alınıyor. Eximia Kavitasyon, ses dalgalarıyla yağları parçalayan, yağ hücrelerini tamamen yok eden bir yöntem. Cilt üzerinden yapılıyor. Bu teknolojiyle 3 c derinlikteki yağ hücreleri bile yok edilebiliyor. Ses dalgalarının meydana getirdiği kavitasyon baloncuklarıyla, yağ hücreleri yok oluyor. Elektroporasyon da yöntemin etkisini arttırıyor ve daha çabuk sonuç alınmasını sağlıyor. Uygulama sonrası aynı aletle yapılan vakum, endormolojik masajla atık yağların vücuttan dışarı atılmasını sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder