GELECEKTE EN İYİ MESLEKLER

Geleceğin en iyi meslekleri


UZAY GEMİSİ KAPTANLIĞI

Yıl: 2020

Virgin Galactic şirketi 2012 yılında 200 bin dolar karşılığında ilk uzay turistlerini dünya dışına çıkarmayı planlıyor. Yıllar içinde giderler düştükçe bilet fiyatları da makul seviyeye inecektir.

Benzer bir durumu şu anki hava yolları için de yaşamıştık. 60'lı yılların başında sivil hava taşımacılığı sektörü kısıtlı imkanlara sabitti ancak şimdi uçaklar vazgeçilmez bir ulaşım aracı.



Geleceğin en iyi meslekleri




Günümüzde hayvan soyları hızla tükeniyor. Bunları yeniden yaratmak ya da mükemmel şartlarda korumak önem kazanacak.



Geleceğin en iyi meslekleri



Bir cenini ameliyat yapmak imkansız bir olaydı. Ancak, zorluklar her geçen gün azalıyor. Gelecekte birçok önemli sağlık sorunu ceninde yapılacak ameliyat veya tedavilerle çözülecek.



Geleceğin en iyi meslekleri



ORGAN TASARIMCISI

Yıl: 2020

ABD'de her 90 dakikada 1 kişi organ nakli beklerken hayatını kaybediyor. Ancak gelecekte hastalardan alınacak hücrelerle yeni organ yapılabilecek. Organların üretimi için bu alanda uzmanlaşmış bir doktor ordusu gerekecek.




Geleceğin en iyi meslekleri



ROBOTLARLA İNSANLAR ARASINDA TERCÜMAN

Yıl: 2030

Gelecekte birçok meslekte akıllı robotlar kullanılmaya başlanacak. Ancak robotlarla insanlar arasında ne kadar iletişim köprüsü kurulacağı şüpheli. Robotların didaktik anlayışı ile insan zekası kırvaklığını aynı noktada buluşturacak tercümanlara ihtiyaç duyulabilir.




Geleceğin en iyi meslekleri




UZAY BİNASI MİMARI

Yıl: 2025

Gelecekte uzayda veya başka gezegenlerde yapılacak binaları tasarlayacak ve sorunları çözecek tasarımlara imza atacak mimarlara ihtiyaç duyulayacak.




Geleceğin en iyi meslekleri



FÜZYON İŞÇİSİ

Yıl: 2025

Gelecek yıllarda füzyon santraleri sayesinde yüzde 100 temiz enerji kaynaklarına ulaşacağız. Diğer madenlerde olduğu gibi bu santrallerde de binlerce işçi çalışacak.

(Popular Science)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder