GLİESE 581 G GEZEGENİ YENİ DÜNYAMI BULUNDU

Birleşik Devletler’de gök bilimciler, ilk kez yaşam koşullarının oluşması açısından mükemmel şartlara sahip bir gezegenin keşfedildiğini açıkladı.
Birleşik Devletler Ulusal Bilim Kurumu, güneş sisteminin dışında keşfedilen ve ‘Gliese 581g’ kod adı verilen gezegenin, yıldızına ne çok uzak ne de çok yakın olduğunu bildirdi. Uzmanlar gezegenin bu ‘orta konumu’ nedeniyle yaşam koşullarının oluşması ve su için ne çok sıcak ne de çok soğuk olduğunu, bu yönüyle Dünya ile benzerlik gösterdiğini belirtti.


Kurumdan yapılan açıklamada, gezegenin Dünya’nın galaktik komşusu olduğunu, çevresinde döndüğü yıldızın, Dünya’ya 193 trilyon kilometre uzaklıkta olduğunu bildirdi. Gezegenin Dünya’ya birçok yıldızdan daha yakın mesafede bulunduğu belirtiliyor. Gezegenin, Dünya’nın kütlesinin üç katı büyüklükte bir kütleye sahip olduğu ve atmosferde ortalama sıcaklığın -31 ile -12 derece olduğu ifade ediliyor.
California Üniversitesi’nden Steven Vogt, Dünya’ya çok benzeyen bir gezegeni bu denli çabuk bulabilmiş olmalarının, evrende bu tür çok sayıda gezegenin bulunduğuna işaret ettiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder