POPO ESTETİĞİ POPO SIKIŞTIRMA

Özellikle son bir kaç yıldır sıkça başvurulan estetik ameliyat türlerinden biride popo estetiği yani popo şekillendirme ameliyatlarıdır. Özellikle yaz mevsimi yaklaşırken kadınların güzelliklerine olan düşkünlüğü biraz daha artar. Denize, havuza girebilmek için yapılan hazırlıkların içine bikini ya da mayo içinde daha güzel, daha kendine güvenli bir şekilde olmak için kalça estetiği kadınların ilgisini her geçen yıl daha çok çekmeye başladı. Kadınlar için yuvarlak hatlı, sıkı kalçalar güzelliğin sembolü. Bu sebeple düz kalçalara sahip kadınlar için popo estetiği, yuvarlak ve kıvrımlı dik kalçalar vaat etmesiyle en sık başvurulan estetik operasyonlar arasında yerini almaya başladı.

Popo estetiği olmanın şartları nelerdir ve ne kadar yağ enjekte edilir?

Popo estetiği olmak isteyen kişinin, vücudunda bulunan yağ dokularının yeterli olması gerekiyor. Kalçaya ne kadar yağ enjekte edilmesi gerekiyorsa o kadar yağ dokusu vücudun başka bir alanındaki fazla yağlardan alınıyor ve direk kalçalara enjekte ediliyor. Ancak sağlık açısından vücudun herhangi bir yerinden alınıp da popoya konacak olan yağ dozajının 300-400 cc yi geçmemesi gerekiyor.

Popo estetiğinde hangi yöntemler kullanılıyor?

Son yıllarda sıkça kullanılan kök hücre yöntemi ile popo estetiği yapılır hale geldi. Yani popoya eskiden olduğu gibi sadece yağ dokuları konmuyor, yağ dokularının yanında hücrelerde konuluyor. Buda ortaya daha dolgun, daha diri, daha yuvarlak hatlı kalçalar çıkmasını sağlıyor. Ayrıca kalçaya konan bu hücrelere istenildiği zaman müdahale edilerek hücrelere başak dokulara çevrilerek işlemin kalıcılığı elde ediliyor.

Popo estetiğinde iz kalıyor mu?

Hayır. Çünkü popo estetiğinde sadece yağ enjekte ediliyor. Doğal olarak da popo estetiği sonrasında herhangi bir ameliyat izi olmuyor.

Popo estetiği yaptırdıktan ne kadar sonra denize ya da havuza girebiliriz?

Popo estetiği yaptırdıktan sonra 7 gün bekleyeceksiniz. 7 günün sonunda bikininizi, mayonuzu giyip denize ya da havuza girebiliyorsunuz. Genelde popo estetiğinden sonraki 3. gün suya temas edebilirsiniz ancak deniz ya da havuz için en sağlıklısı 1 hafta beklemektir. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Popo estetiği yaptırdıktan sonra güneşlenmek istediğinizde mutlaka kalçalarınıza yüksek faktörlü güneş koruyucusu sürün. Yoksa güneşin zararlı ışınları popo estetiğinden yeni çıkmış olmanızın da etkisiyle kalçalarınızda çok belirgin güneş lekeleri bırakacaktır. www.kadinlarsitesi.com

Popo estetik ameliyatı ne kadar sürüyor?

Popo estetiği liposuction ile birlikte genel anestezi uygulaması altında yapılıyor. Liposuction ile vücudunuzun başka bölgelerinden alınan yağlar kalçalarınıza enjekte ediliyor ve buda 1 saat ile2 saat arasında bir süre zarfında yapılıyor.

Popoya silikon taktırmak mümkün mü?

Evet. Aslına bakarsanız popo estetiğinde en kalıcı yöntemde popoya konulan silikonlardır. Popoya göğüsleri büyütmek için konulan meme silikonlarından daha sert olan protezler popoya konuluyor. Kalıcı bir yöntem olmasına rağmen popo silikonlarında oturup kalkarken ağrı hissedilebiliyor. Birde kalçalarından altından kesiler açılarak, bu kesilerden silikon protezler konulduğu zaman, hijyene dikkat edilmezse bu bölgelere iltihap kaptırabiliyorsunuz. Hijyen koşullarına çok dikkat etmeniz ve güçlü anbiyotikler kullanarak kalçalarınızı enfeksiyonlardan korumanız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder