BEL SIRT AĞRISININ NEDENLERİ VE TEDAVİSİ

Sırt Ağrısına Son!

Sırt ağrısını önlemenin ve sonlandırmanın tartışmalı bir konu olduğu açıktır. Yıllarca egzersiz yapmanın faydasından bahsedilirken doktorlar konuya yeni bir bakış açısı getirdi. Uzmanlara göre yanlış yapılan egzersizler sırt ağrısını daha çok artırıyor. Spor yapmak vücudu olumlu etkilese de bilinçsizce yapılan hareketler kaslarınızın yanlış çalışmasına neden olabiliyor ve sırt ağrısını tetikleyebiliyor.
Sırt ağrısı için doktora başvurmak büyük önem taşır. Ağrının gerçekten yanlış oturmadan veya duruştan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek ve ona göre bir tedavi yöntemi belirlemek gereklidir. Doktorunuzun bilgisi dahilinde önerdiği şekilde yapılan egzersizler yararlı olacaktır.

Karın kaslarınızı çalıştırın

Karın kaslarınızı çalıştırmak bel ve sırt bölgesin de güçlendireceğinden ağrılarınız azalacaktır. Esnemeye dayalı hareketler ve uygun zeminde çekilen mekikler duruşunuzu düzenleyecek ve ağrılarınıza karşı daha dayanıklı bir vücuda sahip olmanızı sağlayacaktır.

Destek kemerleri

Ağır yük kaldıran ve belini zorlayan kişilerin destekleyici kemerleri kullanmaları gereklidir. Bu kemerler vücudu durması gereken şekilde sabitlediği için ağrıdan başka yaralanma ve zedelenmeleri de büyük oranda engellemektedir.


Duruş ve oturuşa dikkat!

Ayakta dururken başınız dik ve karnınız içeriye çekilmiş olmalıdır. Eğer uzun süre ayakta durmanızı gerektirecek faaliyetlerde bulunuyorsanız topuklu ayakkabılardan kaçınmanız ve arada oturup sırtınızı dayayarak dinlenmeniz gereklidir.
Oturduğunuz sandalye ve oturma biçiminiz sırt ağrınızda oldukça önemlidir. Sırtınızı çok sert bir zemine dayamak hem dokuları zedeleyecek hem de zamanla ağrımasına neden olacaktır. Bu nedenle arkalık diye tabir edilen minderlerden kullanmalısınız.Tüm vücudun denge merkezi olan bel ve sırt sağlık bir yaşam için oldukça önemlidir ve bu nedenle oturuşa ve kalkışa dikkat edilmelidir.


Uyku şekliniz ve yatak seçiminiz farklıdır. Bazıları yumuşak yatakta rahat ederken bazıları sert ister. Ne tür bir yatakta rahat olacağınız deneme yanılma yöntemiyle anlaşılabilir. Bunun için ise genellikle ortopedik yataklar ve yastıklar oldukça önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder