DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ MEME BÜYÜTME ARİON

Fransız Plastik Cerrah Dr. H.G. Arion’un dünyanın ilk şişirilebilir meme implantını icat ettiği 1965 yılından günümüze meme implantlarında büyük teknolojik gelişmeler kaydedildi.

Türkiye’de Sanovis tarafından temsil edilen Arion firmasının AX serisi anatomik implantlarında implantın taban ve tepe bölümleri farklı yoğunluğa (çift koheziviteye) sahiptir. Arion’un öncülük ettiği bu yenilik hem implantın yerleştirildiği dokuya mükemmel uyum sağlamasına hem de daha yoğun olan tepe kısım sayesinde yapılan meme büyütme işleminin son derece doğal görünmesine olanak veriyor.

Hem doğal görünümlü hem de sigortalı olduğu için Türk Plastik Cerrahları tarafından da her geçen gün daha fazla tercih edilen Arion meme implantları yıllarca süren titiz çalışmalar, yaratıcı yöntemler ve mükemmellik arayışı ile birleşti, günümüzün estetik cerrahi uygulamalarında referans olarak kabul edilen mükemmel ürünlere dönüştü.

Arion tarafından patent altına alınmış Monobloc® implant teknolojisi sayesinde implantın dış yüzeyini oluşturan zarflar hiçbir ek olmaksızın tek parça olarak üretilmektedir. Arion’a özgü bu teknoloji implant dış yüzeyinin hem 6 kattan oluşan sızdırmazlığın hem de her noktasında eşit esnekliğe sahip olmasını sağlar.

Sigorta ve garanti belgesi

Arion meme implantları 10 yıllık bedelsiz ürün garantisi vermekle kalmıyor; 150.-Euro karşılığında Implantın yırtılması ve kapsüler kontraktür oluşumuna karşı 5 yıl süreyle 1000 €’ya kadar finansal destek garantisi sunuyor.

Meme İmplantı Konusunda En Çok Sorulan Sorular

İmplant operasyonu için uygun adaylar kimlerdir ?

İmplant operasyonu—genellikle– meme hacmini artırmak isteyen, fiziksel gelişimini tamamlamış kadınlara uygulanan kozmetik bir operasyondur. Ameliyat ergenlik sonrası meme hacminin veya görünümünün en son halinden memnun olmayan veya meme gelişimi her iki memede eşit olmayan kullanıcılara uygulanan bir işlemdir. Önemli ölçüde kilo veren veya hamilelik geçirmiş kadınlarda meme hacmi gerileyebilir ve bu gerilemeyi meme büyütme ameliyatı ile gidermek isteyebilirler. Bazı durumlarda sarkmış göğüslere meme büyütme ile birlikte meme kaldırma (mastopleksi) operasyonu da düzenlenebilir.

Ya sonuçtan memnun kalmazsam ?

İmplant operasyonu geri dönüşsüz bir yolculuk değildir, düzeltme ve yenileme tabii ki mümkündür. Çünkü operasyonunun amacı sadece daha büyük ve gösterişli göğüsler elde etmek değil size kendinizi daha iyi hissettirmek, vücudunuza ilişkin algılamanızı değiştirerek özsaygınızı desteklemektir. Hekiminiz bunun için gereken tüm titizliği gösterecek, yapacağınız görüşmede ve izleyen muayene sırasında beklentilerinize en uygun görünümün ne olduğunu ve nasıl bir implant kullanılması gerektiğini saptayacak, sizi bu doğrultuda yönlendirecektir. Bu hazırlık süreci sonuçtan memnun kalmama olasılığınızı çok önemli ölçüde azaltacaktır. Ayrıca operasyonda Arion implantlarının kullanılması durumunda belli bir süre sonunda söz konusu olabilecek bir implant yenilemesini bazı finansal avantajlardan yararlanarak gerçekleştirmeniz de mümkün olacaktır.

Operasyon nasıl yapılır?

Bu genel anestezi altında yapılan nispeten kısa süreli sayılabilecek bir girişimdir. Hekim önceden karar vermiş olduğu noktada implant yerleştirmek amacıyla küçük bir kesi meydana getirecek, sonra da bu kesiden içeri şişirilebilen silikon bir implant zarf n yerleştirecektir. Bir balon özelliğindeki bu zarf önce serumla doldurulup şişirilecek ve meme’nin operasyon sonrasındaki nihai görünümü “prova” edilecektir. Zarf n şişirilmesinde kullan lan serumun miktar kullanılacak implantın hacmi hakkında verilen karar doğrulayacaktır. Sonra prova için kullan lan bu zarf (sizer) çıkartılır ve silikon implantın yerine yerleştirilir. İmplantın göğse ne şekilde yerleştirilip sabitleneceği konusu hekiminizin karar vereceği teknik bir konudur.


MEME BÜYÜTME



Operasyon sonrasında rahatsızlık duyacak mıyım ?

Her kullanıcı operasyon sonrası dönemde ağrıyı farklı düzeyde hisseder. Bazıları için bu ağrılar daha ağır, bazıları için sadece rahatsızlık vericidir. Bu durumda ağrı kesicilerden yararlanılır.

Operasyon sonrası ne kadar sürede iyileşirim? Ne zaman çalışmaya başlayabilirim?

İyileşme süreci kişiden kişiye değişir. Birçok kişi ilk 1-2 gün boyunca yardıma ihtiyaç duyar. Daha sonrasında ise kucaklanıp kaldırılması gereken küçük çocuklar yoksa veya günlük yaşamlarında ağır sayılabilecek bir şeyleri kaldırmak-çekmek-taşımak zorunda değillerse yardıma gerek kalmaz. Eğer işiniz bu türden fiziksel zorlamalar içermiyorsa 5-7 günde işbaşı yapabilirsiniz.

Egzersiz programına ne zaman başlayabilirim?

Egzersize yeniden başlama süresi de kişiye göre değişir. Genellikle operasyon sonras 2. gün hafif bir yürüyüş önerilir. Kanama, şişme ve morarma riskini azaltmak için ilk 2 hafta boyunca düzenli aerobik veya zorlu egzersizler önerilmez. Savunma sporu ve benzer fiziksel aktivitelere ise pek çok olguda 1 ay sonra izin verilebilir.

Operasyon emzirmeyi etkiler mi?

İmplant olsun veya olmasın emzirme yeteneği kişiden kişiye farklılık gösterir. Ancak genelde silikon implantlar emzirme için engel değildir. Ayrıca hamilelik de implantın çıkartılması için bir neden oluşturmaz.

Bu operasyonda herhangi bir risk var mıdır?

Herhangi bir cerrahi operasyon anestezinin etkisi, enfeksiyon, kanama, şişme ve ağrı gibi bazı komplikasyon risklerini içerebilir. Bu riskler de birçok bilimsel otoriteye göre değişik ölçülerdedir. Bununla birlikte bir implant yerleştirme operasyonunun herhangi bir Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi operasyonundan daha riskli olmadığını bilmek gerekir.

İmplantın takıldıktan sonra içindeki silikon delinebilir / yırtılabilir veya akabilir mi? Eğer bunlardan birisi söz konusu olursa ne olur?

İmplantın kabuğunu (zarfını) oluşturan silikon ve içindeki silikon jel birlikte bir bütündür, bu jel herhangi bir yerinden kesildiğinde bile akıp dağılmayacak ölçüde bir katılığa, daha doğrusu bir koheziviteye sahiptir.

İmplantın delinip yırtılmasına veya içindeki silikon jelin dağılmasına ancak vücudun doğrudan darbe aldığı ciddi kazalar neden olabilir. Yani implantın delinmesine veya patlamasına neden olabilecek düzeyde bir kuvvet silikona vereceği zarardan çok göğüste yaratacağı ağır travma düşünülmelidir. Ağır spor veya bedensel faaliyetler implantın bütünlüğünün bozulmasından çok yerleşiminin bozulmasına neden olabilir. Hekiminiz size bununla ilgili uyarılarda bulunacaktır.

İmplant herhangi bir biçimde delinir veya yırtılırsa bunu anlar mıyım?

Büyük olasılıkla anlamazsınız. Vücudunuza çok büyük bir fiziksel kuvvet uygulanmasını gerektiren böyle bir durumun kendiliğinden ortaya çıktığını varsaysak bile bu durum siz veya hekiminiz tarafından ancak manyetik rezonans gibi görüntüleme yöntemleriyle anlaşılabilir. İmplantın yerleşimi ile ilgili bir sorun ortaya çıkarsa da bunu ancak hekiminiz muayene ve görüntüleme yöntemleriyle saptayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder