HAMILELIK CATLAKLARI VE KARIN CATLAKLARI


hamilelik çatlakları için tedavi yöntemleri
hamilelikte vücut çatlakları : Hamilelik döneminde derideki gerilme ve kilo alma nedeni ile çatlaklar oluşur. Fazla kilo alan hamilelerde çatlaklar daha da çok olmaktadır. Çatlaklar erken dönemde pembe-mor renkliyken, zamanla beyaz renge dönüyor. Karın, göğüs, uyluk, bel ve kalça bölgelerinde daha yoğun olmak üzere tüm vücutta çatlaklar oluşabiliyor.

hamilelik sonrası çatlaklar : Bu çatlakları tamamen engellemek mümkün değil. Ancak derinin nemini, yağını artıran, elastikiyetini koruyan genellikle lokal kullanılan birtakım ürünlerle olabildiğince az oluşması sağlanabilir. Gebelik esnasında bol su içmek, sebze ve meyve tüketimine dikkat etmek faydalı olabilir. Gebelik öncesinde spor yapanlarda ve sigara içmeyenlerde çatlakların daha az görüldüğünü de hatırlatalım.
Genetik yapı çatlak oluşumunu belirleyen çok önemli bir faktördür. Gebelikte hiçbir ürün kullanmamasına rağmen çatlak oluşmayan kişiler olabildiği gibi. Çok özen gösterdiği halde yoğun çatlakları oluşan kişileri de görebiliriz. Ama yine de pek çok faktörün var olan durumu artırıp azaltabileceğini unutmamalıdır. Sadece gebelik esnasında değil öncesinde de yaşam tarzımız, beslenme alışkanlıklarımız önem arz eder. Bununla birlikte özellikle gebeliğin başından itibaren cilt nemini sağlayacak ürünler, 20. haftadan itibaren de hekiminizin önereceği çatlak oluşumunu engelleyen özel ürünler kullanmak çatlak oluşumunu olabildiğince engelleyebilir.
Hamilelikte karın çatlağının oluşmaması için kür
Hamilelikte karın çatlağının oluşmaması için Suna Dumankaya’dan çok yararlı bir kür. Hamile Kadınların en büyük sorunlarından biri olan karın bölgesindeki cilt çatlaklarının oluşmaması ve önlenmesi için evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kür tarifleri burada.
Malzemeler
tatlı badem yağı,
limon suyu
Hazırlanması ve Kullanımı : Tatlı badem yağını, eşit miktarda limon suyu ile karıştırın ve çatlak yerlere hafifçe sürün. Bu karışımın düzenli olarak kullanılmasını tavsiye eden Suna Dumankaya, cildin bu karışım sayesinde genleştiğini ve çatlak oluşmasının önüne geçilmesini sağladığını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder