KURBAN BAYRAMINA ÖZEL ET YEMEĞİ TARİFLERİ


FIRINDA BİFTEK Malzemeler:

50 g yağsız ince biftek dilimi 50g karnabahar 50g brokoli 1 diş sarımsak ½ soğan 1 yk rendelenmiş dil peyniri 50 ml yağsız süt Tuz, karabiber 1 tk mısır nişastası Yapılışı: Sebzeleri yıkayın, doğrayın ve haşlayın. Biftek dilimini suda haşlayın. fırın tepsisine bifteği üzerine de sebzeleri yerleştirin. Süte mısır nişastasını ve rendelenmiş peyniri karıştırıp baharatları ekleyin. Sütlü karışımı biftek ve sebzelerin üzerine dökün.200derecelik fırında 25 dakika pişirin.



FIRINDA KABAKLI KUŞBAŞI ET (4 KİŞİLİK) Malzemeler:

400 gr kuşbaşı et 300 gr mantar 3-4 adet kabak 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik 1 su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı: Mantarları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyun. Tavayı hafif su ile ıslatarak sarımsak ve kuşbaşı eti rengi dönene kadar kavurun. Mantarı ilave edip tuz ve karabiber serpin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Kabakları yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Fırın kalıbının altına önce kabakları ardından soteleşen et mantar karışımını yerleştirip üzerine bir miktar daha kabak ilave ediniz. 1 bardak suya kekik ve karabiberinizi ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tüm malzemenin üzerini gezdirerek ilave ediniz.Üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verin ve 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.




ARPACIK SOĞANLI GÜVEÇ Malzemeler:

400 gr dana kuşbaşı 1.5 su bardağı su 4 domates 4 sivribiber 5-6 dal taze soğan 12 adet arpacık soğan Tuz, karabiber 2 adet patlıcan Hazırlanışı: Taze soğanı ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. Bir miktar su ile eti kavurun. Taze soğan, arpacık soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Et suyunu çekince domates, tuz, biber ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Halka halinde doğranan patlıcanı güvece yerleştirin. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



SALÇALI BİFTEK Malzemeler:

1 kg biftek 10 adet arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 küçük kereviz Renkli dolmalık biberler ½ yemek kaşığı domates salçası 1 defneyaprağı Tuz, karabiber bol baharat Yapılışı: Biftekler istenirse bütün istenirse şerit şerit kesilerek yağsız teflon tava veya fırında pişirilir. Ayıklanmış arpacık soğanlar, doğranmış kereviz, sarımsak,renkli dolmalık biberler ve defne yaprağı karıştırılarak üzerine konur. Salça istenirse şarap eklenerak 2-3 bardak su ile etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sebze garnitür ile servis edilir.





AVCI USULÜ KUZU BACAĞI(4 KİŞİLİK) Malzemeler:

4 Adet Kuzu İncik 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Salça 12 Adet Arpacık Soğanı 2 Adet Çarliston Biber 2 Adet Domates Tuz Yapılışı: Kuzu incikleri fırında yağsız bir şekilde pişirin. Tencereye 1 çorba kaşığı sıvı yağı koyun 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin. Yeterince suyu ekleyin. Kuzu inciklerini tencereye aktarın. Et yumuşayana dek pişirin. Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyun. Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin. Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin. 1-2 dakika kaynatın. Sıcak olarak yanında bol yeşillikle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder