NİKAH İÇİN GEREKEN BELGELER NELERDİR




Hangi ilçe sınırları içinde oturuyorsanız o ilçenin evlendirme dairesine başvurmanız gerekmekte. Boşuna vakit kaybetmemek için başvuru yapmadan önce evraklarınızı tamamlamanızı öneririm


Nikah İşlemleri İçin Başvurulması Gereken Kurum ve Kurumlar:
1. Belediye Başkanlıkları (Evlenme Memurluğu),
2. Nüfus Müdürlükleri,
3. Köy Muhtarlıkları,
4. Yurtdışında evlendirmeye yetkili makamlar.

Not: İkamet yerinize bağlı olarak yukarıdaki kurumlardan sadece birisine başvurmanız yeterlidir.

Hangi ilçe sınırları içinde oturuyorsanız o ilçenin evlendirme dairesine başvurmanız gerekmekte. Boşuna vakit kaybetmemek için başvuru yapmadan önce evraklarınızı tamamlamanızı öneririm. Aşağıdaki listeye göz attıktan sonra başvuracağınız nikah dairesinden bilgi alın.

1-Nüfus cüzdanları aslı ve fotokopileri.(resimli olması şarttır.)

2-Çiftlerden birinin Beşiktaş ‘da oturduğunu belgeleyen ikametgah Senedi ve fotokopisi(Beşiktaş ikameti olmayanlar bağlı oldukları İlçe Evlendirme dairesinden, izin belgesi alarak Beşiktaş Evlendirmeye müracaat edebilirler).

3-6’şar adet fotoğraf (fotokopi kabul edilmez).

4-16 yaşını doldurup,17sinden gün alan adaylar Aile Mahkemesinden izin belgesi.
17 yaşını bitirip 18 yaşından gün alan adaylar noterden alınmış anne-baba muvafakatnamesi ile evlenebilirler. (Anne veya babadan biri ölmüş veya ayrılmış ise velayet nüfus kaydı ile belgelenecektir).

5-Çiftlerin Nüfus Müdürlüğü’nden alacakları son medeni hallerini belirten nüfus kayıt örnekleri ve fotokopileri.

6-Boşanmanın kesinleşmesinden itibaren 300 günü dolmayan bayanların Aile Mahkemesi’nden iddet müddeti kararı almaları zorunludur.

7-Daha önce evlenme, boşanma veya ölüm varsa nüfus cüzdanlarına işlenmiş son medeni halleri.

8-Yabancı uyruklu ise Pasaportun aslı ve resimli kısmından 2 adet fotokopi. İstanbul’daki konsolosluğundan alınacak bekarlık belgesi. İstanbul Vilayet Hukuk İşleri Bürosundan onaylatılıp 3 adet fotokopi çekilecek. İstanbul’da konsolosluğu yoksa Ankara’da ki Büyükelçiliklerinden alınacak bekarlık belgesi Dışişleri Bakanlığına onaylatılacak.

9-Sağlık raporları ve fotokopileri.Hükümet Tabipliği, Sağlık ocakları, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezlerinden alınacaktır.(sağlık raporundaki gerekli testler) HIV-ELISA, HBSAC-SARILIK, VDRL-SİFİLİS VE AKCİĞER RÖNTGENİ)

10-Müracaat sabah 08.30-11.30 saatleri arasında olup çiftlerin beraber gelmeleri gerekmektedir.

11-Evraklar siyah pilot veya dolma kalem ile doldurulacaktır.

12-Mal ayrılığı talebi olanlar, noterden yaptırmış oldukları MAL AYRILIĞI SÖZLEŞMESİNİ müracaat sırasında yanlarında getireceklerdir.( 1 asıl,1 fotokopi)

13-Kızlık soyadını kullanmak isteyenler müracaat anında kayıt masasından temin edecekleri soyadı dilekçesini doldurmak zorundadırlar.

14-Müracaat evrakları alındığı tarihten itibaren 6 ay süre ile geçerlidir.

15-2 adet posta pulu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder