TARÇIN VE TARÇIN YAĞI FAYDALARI

Tarçın Yağı mucizesi!


Mikroplar ve virüslerin gittikçe çoğaldığı dünyamızda anti bakteriyel sabunlar da hayatımızın vazgeçilmez birer parçası haline geliyor.



Ancak bu ürünler, bakterilerin antibiyotiklere karşı dayanıklılık kazanmasını sağlayabildiği için uzmanlar, mikroplarla savaşmada tarçın yağı içerikli temizlik malzemelerini de alternatif öneriyor.

Son zamanlarda cerrahlar tarafından yapılan bir araştırmada; tarçın yağı içerikli bir solüsyonun, doğal çevrelerde ve özellikle hastanelerde rastlanılan streptococcus ve Staphylococcus bakterilerini öldürdüğü görüldü.Sonuçlara göre canlı organizmalardaki mikropları önleyen antiseptikler ile tarçın yağı içerikli solüsyon aynı etkiyi yaratıyor.

2008 yılında Fransız bilim adamlarının yaptığı benzer bir araştırmada ise; %10’dan bile daha az ölçüde kullanılan tarçın yağının, antibiyotiğe bağışıklık geliştirmiş bir dizi bakteriyi öldürmede oldukça etkili olduğu gözlemlendi.

Amerikalı bir pediyatrist olan Dr. Lawrence D. Rosen, internette yayınladığı sağlık önerileri sayfasında ev yapımı anti bakteriyel ürünleri öneriyor.

Rosen, “ Tarçın kabuğu, limon yağı ve okaliptüs ekleyerek hazırlanan bu karışım, el temizliği için oldukça etkili. Bu tarif orta çağlarda ölülerin eşyalarını ve mücevherlerini çalan hırsızlar tarafından kullanılırdı ve bu hırsızlar oldukça fazla mikrop ve bakterinin barındığı ortamlarda dolaşmalarına rağmen hiç hasta olmazdı,” diyerek ev yapımı anti bakteriyel ürünlerin ne kadar etkili olduğunu açıklıyor.

Tarçın yağı, bazı nadir durumlarda alerjik reaksiyonlara neden olsa da mikroplara karşı oldukça etkili. Bu karışımı kullanılmadan önce sadece elinizin küçük bir bölümünde uygulayarak cildiniz tepki gösterip göstermediğini ölçtüğünüzde ise aklınızda soru işareti kalmayacaktır.

Her gün yeni bir sağlık sorunuyla karşılaştığımız dünyamızda doğa, yine bizim yanımızda ve tüm ürünleriyle bu sorunlarla baş etmede bize büyük kolaylık sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder