WHEY PROTEİN NEDİR WHEY PROTEİN NASIL KULLANILIR

Whey protein nedir ve Nasıl kullanılır?

Whey protein nedir:Whey protein en üstün protein kaynağıdır! Bilinen en yüksek kalitedeki protein çeşididir. Whey protein zengin bir BCAA kaynağıdır, tüm doğal gıda kaynaklarının bilinen oranlarına göre en yüksek miktarda BCAA içeriği whey proteindedir.

Whey Protein sütten gelen iki proteinden biridir (diğer protein kasein’dir.) İnek sütünden peynir elde edilmesi sürecinde oluşur. Süt peynire dönüşürken whey protein ortaya çıkan bir yan üründür.

Whey protein içeren besinler var mı?

Whey protein içeren gıda yoktur. (düzeltme: whey protein, protein tozlarında, protein barlarda, ve bazı içeceklerde bulunabilir.) Bunun yanında birçok ürün yüksek miktarda protein içerir. En bilinen yüksek protein içerikli gıdalar:

Yağsız kırmızı et (20% protein)
Tavuk/hindi (20% protein)
Balık (20% protein)
Yumurta (6-8% protein)
Peynir (10-30%, fakat yağ oranı yüksek)





Whey proteinin iki ana çeşidi vardır; konsantre whey protein ve izole whey protein. Konsantre whey proteinin ağırlığının yaklaşık %75’i saf proteindir, yağ miktarı düşüktür. İzole whey protein ise, whey proteinin en saf halidir. İzole işlemi yağı ve laktozu ayırmak için yapılır. Genel olarak izole whey protein, ağırlının %90’ı saf protein içerir.

Whey protein supplementleri genel olarak 3 kategoriden oluşur :
İzole whey proteinler,
Konsantre whey proteinler,
Karışım whey proteinler.




Konsantre whey proteinler fiyat olarak en uygunlarıdır fakat yağ ve laktoz içeriği bakımından da en yüksekleridir. İzole whey proteinler, kullanım başına en yüksek protein miktarını sağlarlar, laktoz ve yağ içeriği ise tam olarak sıfırdır. Bunlar genel olarak konsantreden daha yüksek fiyatlıdırlar. Ve son olarak; whey protein karşımları, whey protein tozları içinde en popülerleridir. İsminden de anlaşılacağı gibi, bu ürünler izole whey proteinle konsantre karışımıyla ortaya çıkan yüksek kalitede ürünlerdir, bu sayede mükemmel bir aminoasit kombinasyonunu makul bir maliyetle tüketiciye sağlarlar.

1 yorum:

  1. In taking supplement,you have to know the exact amount that will work for your body mass. Seek professional help to avoid miscalculation and see great results.

    YanıtlaSil