SELÜLİTTEN 1 AYDA KURTULUN


1 ayda selülitlerden ve yağlardan kurtulun
1. Adım – Yürüyüş
Kalçalarınızı inceltmenin en iyi yollarından biri tempolu bir şekilde ve düzenli olarak dışarı çıkıp yürümektir. Yaratıcı bir öneri değilmiş gibi gözükse de yürümenin saatte 300 kalori yaktığını biliyor muydunuz?

'30 Günde İnce Kalçalar' kitabına göre bir ay boyunca haftada 6 gün 2 ila 5 kilometre arası en az 45 dakika yürümeniz gerekiyor. İsterseniz işe yürüyerek gidin ya da öğlen yemeğine çıkarken yürüyün... Ayrıca her yürüyüşten sonra da tamamlama egzersizleri yapmalısınız.

Egzersizlere başlamadan önce kaslarınızı açacak hareketler yapmayı ve yürüyüşe uygun ayakkabılar seçmeyi de unutmamalısınız.

Duruşunuz da önemli, omuzlarınız geride olmalı ve çeneniz yukarı bakmalı. Kollarınızın salınmasına izin verin. Koşmanıza gerek yok ama normalden daha hızlı yürümelisiniz.

Bacaklarınızı mümkün olduğu kadar açın, bu dış ve iç kalçalarınızın çalışmasını sağlar. Bacaklarınız ağrımaya başlar ya da nefesiniz kesilirse yavaşlayın. Başınız dönerse durun. Uzun süredir spor yapmıyorsanız ilk başta güçlük çekebilirsiniz ama vazgeçmeyin.

2. Adım - Egzersiz
Yüz üstü yatın ve bacaklarınızı kaldırın. Ayaklarınız resimde gördüğünüz gibi yerden birkaç santim yukarda olacak. Bacaklarınızı dizlerinizi yerde tutarak bükün ve ayaklarınızı birkaç saniye bu pozisyonda tutun. Bu süreyi zamanla 15 saniyeye kadar çıkarın. Yavaşça dizlerinizi düzleştirin, bacaklarınızı yere koyun ve aynı hareketi tekrarlayın.


3. Adım - Kilo verme '30 Günde İnce Kalçalar' rejimine göre yememeniz gereken hiçbir şey yok sadece kalori saymanız gerekiyor. Belli bir kaloriyi geçmediği sürece her şeyi yiyebilirsiniz. Eğer sevdiğiniz kalorili yiyecekleri az miktarda yerseniz işiniz daha da kolaylaşabilir.

Bu diyetle bir ayda 3 kilo vermeniz mümkün. Ama daha çok zayıflamaya ihtiyacınız varsa daha uzun süreli bir diyet uygulamanız gerekebilir.


Günlük almanız gereken kalori miktarını kitapta yer alan 'olmak istediğiniz kilo' ve 'yaş' endeksine göre hesaplamak mümkün. (1 stone yaklaşık 6 kilogram)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder