VALERİAN ROOT KEDİ OTU NEDİR FAYDALARI NELERDİR


Valerian Root Kedi Otu Faydaları
Kışın ayrı, yazın ayrı, mevsim değişimlerinde ayrı yaşıyoruz stresi, sıkıntıyı... Ne yapmalı da bazen yerlerde süren enerjimizi ayaklandırmalı, güne daha canlı ve huzurlu devam etmeyi başarmalı? Doğanın alternatif oalrak sunduğu şifalardan biri de stres, gerginlik ve uykusuzluk gibi sorunlara iyi gelen Kedi Otu...
Uzmanlar bir tutam Valerian halk arasındaki adıyla Kedi otu`nun;günde 3-4 defa bir bardak kaynar suya atılarak 5 dakika demlenerek sonrasında tüketilmesiniöneriyor. Ancak Kedi Otu`nun hoşa gitmeyecek bir özelliği var ki o da kötü kokusu... Eğer bu kokuya dayanabilirim derseniz ne ala... Günde 3-4 bardak çay olarak tüketiniz.
Ancak baktınız koku dayanılacak gibi değil, üzülmeyin. İmdadınıza Kedi Otu macunu yetişecektir. Yemeklerden önce bir çay kaşığı tüketilmesi tavsiye edilen kedi otu macunu aynı işlevi görecektir.
Kedi otu eskiden yaraları iyileştirmek için kullanılıyormuş. Valerian yüksek kan basıncını düşürücü etki de gösteriyor.

Kedi Otu Faydaları

Baş ağrısı
Migren
Mide Bulantısı
Sinirsel kalp çarpıntıları
Mide şişkinlikleri
Histeri
Huzursuzluk
Sinirlilik
Endişe (Anksiyete)
Korku
Karamsarlık
Mide ve karın ağrıları
Menopoz rahatsızlıkları
Kadıköy Çarşı Üstü`nde (Kethuda Camii Üstü) bulunan Tropikal meyveler, şifalı bitkiler ve organik ve doğal besinleri bulabileceğiniz Organik Bahçe size her türlü hizmeti vermeye hazır.

1 yorum:

  1. Hicbir faydası yok, en ufak katkısını hissetmedim.

    Uykusuzluk derdime çare olaiblir düşüncesiyle aldım, ama işe yaramıyor.

    YanıtlaSil