KEÇİ BOYNUZU YARARLARI NELERDİR



Akdeniz bölgesine has bir yiyecek olan keçiboynuzunun faydaları saymakla bitmez. Ramazan ayında da bol miktarda tüketilen bu meyvenin doğal bir afrodizyak olduğu da bilinmektedir.

İşte keçiboynuzunun faydaları:

-Sindirimi kolaylaştıran bir meyvedir ve aynı zamanda kolesterolü de düşürür.

-Anti-alerjik bir madde olan tanin içerir ve etkili bir ağrı kesicidir. Antibakteriyal, antioksidan ve antiseptik özellikleri de mevcuttur.

-Kafein içermez ve bu nedenle yüksek tansiyon hastaları için sakıncalı değildir.

-İçeriğindeki E vitamini sayesinde soğuk algınlığı, grip gibi rahatsız edici basit rahatsızlıklara karşı etkilidir.

- Düzenli kullanımda akciğer kanserini önlediği bilinmektedir.

-Zengin kalsiyum ve fosfor içeriği sayesinde menopoz sonrası kemik erimesine karşı etkilidir.

- Keçiboynuzunun içerisindeki taneler genellikle şarkıcılar tarafından sesi pürüzsüzleştirdiği gerekçesiyle çiğnenir

1 yorum:

  1. KEÇİ BOYNUZUNUN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ KİŞREÇLENMEYİ YOK ETMESİDİR.

    YanıtlaSil