TEN UYUMU NEDİR



Ten uyumu uzun süreli sağlıklı bir ilişkinin olmazsa olmazlarından birisidir.

Çiftlerin sevgisi, aralarındaki iletişimin sağlıklı olması ya dagüven duygusu ne kadar sağlam olursa olsun, eğer cinsel hayatlarından sıkıntı varsa, o evliliğin uzun ömürlü ya da mutluluk çerçevesinde sürebilmesi zorlaşıyor.

Üstelik sorun, erken boşalma, ereksiyon sorunları, vajinismus gibi tedavisi mümkün olan bir sıkıntı değilse vesorunun adı ten uyumu ise çiftleri zorlu günler bekliyor demektir.

Cinsel Hayatın Mutlu Evliliklere Katkısı

Yüreklerde sonsuz sevgi ile başlayan evliliklerde, eşlerin cinsel yaşamlarının ne kadar duyurucu olup olmadığı son derece önemli. Bazı araştırma sonuçlarına göre, yüzde 70, bazılarına göre ise yüzde 80 gibi ciddi oranlara varan, çiftlerin cinsel hayatlarının evliliğe yansıması, hiç kuşkusuz olağanüstü bir önem taşıyor.

Ten Uyumsuzluğu "İlk Gece Korkusu" ile Karıştırılıyor

Bazı rahatsızlıklar, semptomları nedeniyle başka rahatsızlıklarla karıştırılabiliyor çoğu zaman. Panik atağın, kalp krizi ile beyindeki urların migren ile karıştırılması gibi. Başta hekim için ayırdı zorlayıcı olsa da, kısa sürede gerçek tanı konuluyor. Ten uyumsuzluğunda da durum böyledir. Ten uyumsuzluğu ilk bakışta, "ilk gece korkusu" sanılabiliyor.

Her iki durumda da belirtiler;

*Korku,

*Kaygı bozukluğu,

*Eşin kendisine dokunmasına tepki,

*Eşe dokunmak istememek,

*Erkekte güvensizlik duygusu,

*Kadında isteksizlik,

*Uyku halinde bile diğer eşin dokunmasına içgüdüsel tepki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder