HUPERZİNE A NEDİR FAYDALARI NERLERDİR

Huperzine A Nedir?
Çin orjinli bir bitkidir, karakteristik özellikleri Alzheimer tedavisinde belirgin yararlar sağladığı düşünülen kolinesteraz inhibitörlerine benzemektedir.



alz



Henüz araştırmalar tamamlanmamakla birlikte bazı besinlerin ve katkıların Alzheimer hastalığı tedavisinde yararlı olabileceği düşünülmektedir.
Halen kullanılan ve araştırmacıların gelecekte Alzheimer tedavisinde yararlı olabileceğini umdukları katkılar aşağıdakilerden oluşmaktadır.
Alfa lipoik asit—Alzheimer hastalığına bağlı enflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilecek bir antioksidan olduğu düşünülmektedir.
Huperzin A –Çin orjinli bir bitkidir, karakteristik özellikleri Alzheimer tedavisinde belirgin yararlar sağladığı düşünülen kolinesteraz inhibitörlerine benzemektedir.
Selenyum ve E vitamini—Oksidatif stresle mücadele den katkılardır, bu özellik araştırmacıları beyin hücrelerini koruma konusundaki potansiyeli araştırmaya yönlendirmektedir.
Kurkumin—Hint safranı orjinli bir maddedir, hem antienflamatuar hem de kolesterol düşürücü özellikleri ile Alzheimer’in ilerlemesini yavaşlatmada yararlı olduğu düşünülmektedir.
Balık yağı– Kolesterolü düşürebilecek, Alzheimer’a bağlı enflamasyon ve oksidatif stresi azaltabilecek bir katkıdır.
Folat, B6 ve B12 vitaminleri—Folik asit ve B vitamini katkıları homosistein düzeylerini düşürerek Alzheimer’a bağlı olarak ortaya çıkan bilişsel fonksiyonlardaki zayıflamanın düzeyini azaltabilir.
Koenzim Q10—Alzheimer hastalığında belirgin biçimde ortaya çıkan oksidatif hasarı azaltabilecek nitelikte, antioksidan özelliklere sahip bir katkıdır.
Gingo biloba—belleği güçlendiren özelliği nedeniyle araştırmacılar tarafından Alzheimer tedavisindeki potansiyeli araştırılan bitkisel bir ekstredir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder