NARIN VE NAR SUYUNUN FAYDALARI




Narın Faydaları
Nar antioxidant özelliği diğer meyvelere oranla oldukça yüksek olan çok faydalı bir meyvedir,nar suyu olarak tüketilebileceği gibi meyve olarakta büyük bir zevkle yediğimiz nar kalp damar sağlığını korumasından tutunda kan şekerini düzenlemesine kadar vücutta sayısız fonksiyona sahiptir.Aynı sarımsak ta olduğu gibi nar da doğal bir antibiyotiktir ve vücudumuzun zararlı bakterilere karşı en büyük destekçisidir.Antioxidant değeri yeşil çayla kıyaslandığında yaklaşık 10 bardak yeşil çaya eşdeğerdir buda hiç küçümsenemeyecek
bir antioxidant yoğunluğu demektir.Özellikle kış aylarında nar tüketimini arttırmamız immune sistemimizi dahada güçlendirecektir.


Nar suyunun faydalarını şöylebir toparlamak istersek

dişeti iltihaplarını giderir. Yüksek tansiyonu düşürür. Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır Enerji verir, yorgunluğu giderir İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar İshali (diare) önler tedavide destek sağlar Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır. Böbrek iltihaplarının giderilmesinde etkilidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder