EN İYİ BİTKİSEL ÇAYLAR VE FAYDALARI


Sizle için en faydalı olan çaylar hangileridir diye araştırdım buyrun:

Rooibos Çayı(kırmızı afrika çayı):Özellikle kalp damar sağlığı açısından çok faydalı olan antioxidantları içerdiğinden tavsiiye ederim.

Relax Çayı:İçeriğindeki melisa,sarı kantoron,lavanta çiçeği,pasiflora ve rezene sayesinde sinirlerin yatıştırılmasında, melankoli halinin giderilmesinde uykuya dalma sürecinin hızlandırılmasında tavsiye ederim.

Form Çayı:İçeriğindeki sinameke yaprağı sayesinde özellikle şişkinlik ,kabızlık gibi sorunları olan kişilerde rahatlatıcı etkisi oldukça iyidir.Detox yapmak istiyenlerde ve diyete destek çay arıyan kişilerde özellikle tavsiye ederim.

Nettle (ısırgan otu) Çayı:Isırgan otunun süt veren annelerde süt attırıcı özelliği olduğundan bu amaca yönelik kullanılabilir (mutlaka doktorunuza sorunuz).Ayrıca bağışıklık sisteminin yükseltilmesindede oldukça belirgin etkileri vardır.

Green Tea (Yeşil Çay):Yeşil çay hem antioxidant değerinin yüksek oluşu nedeniyle hemde diüretik olup ödem atmaya yardımcı olmasından dolayı kullanımı oldukça popüler olan yararlı bir çaydır.
Echinecia Çayı:Ekinezya bitkisi en güçlü bağışıklık sistemi güçlendirici bitkiler arasında yer almaktadır bu yüzdende özellikle soğuk kış günlerinde üst solunum yolları rahatsızlıklarından korunmak için en iyi çaylardan birisidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder