NONİ MEYVESİ NEDİR NONİNİN FAYDALARI NELERDİR

noni fruit

Noni Meyvesi Nedir Noninin Faydaları

Noni adıyla da bilinen hint dutu meyvesi içeriğinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde son yıllarda özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi,enfeksiyonlara karşı bünyenin daha dayanıklı olmasını sağlaması,kalp ritmi problemlerine iyi gelmesi,yüksek kanbasıncı sorunu yaşayan kişilerde tedaviye destek sağlaması gibi özellikleri nedeniyle oldukça popüler bir meyve olarak karşımıza çıkmakta.
Noni nin içerisinde c vitamini,b1,b2,b3,b6,b12,folic asit,biotin,beta karoten,kalsiyum,magnezyum,potasyum,fosfor,selenyum ve amino asitler dahil olmak üzere bir çok yararlı vitamin ve mineral içerir.

Noni nin Faydaları

Dolaşım sistemi :

Aynı zamanda vücudun DNA’ya zarar veren serbest radikallerden kurtulmasına yardımcı olan potansiyel bir antioksidandır. Ayrıca, yüksek kan basıncını, kan damarları problemlerini, düzensiz kalp atışlarını ve kalp problemlerini tedavi etmek için de kullanılmaktadır.

Metabolizma sistemi :

Enerji seviyenizi ve canlılığınızı artıran metabolizma sistemini destekler.Ağrıların azalmasında çok etkilidir. Geleneksel kullanımında ağrı öldürücü bitki olarak anılır.

Sindirim sistemi:

Uygun bir şekilde sindirimi destekler ki, bu da hücrelerin besinleri absorb etme şeklini geliştirmesi demektir.

İskelet sistemi:

Ağrılı mafsalların, artritin, burkulmaların ve cilt sağlığının tedavisindeki faydaları ispatlanmıştır.

Bağışıklık sistemi:

Vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı savaşma konusundaki doğal yeteneğini güçlendirmek suretiyle bağışıklık sisteminin destekler ve geliştirir.

1 yorum: