EN GÜÇLÜ ANTİOXİDANTLAR VE ANTİOXİDANT MEYVELER


En güçlü antioxidantlar (antioksidanlar) hangileridir?Şöyle bir sıralamak gerekirse ilk akla gelenleri şunlardır.

Resveratrol
Özellikle kırmızı şarap içerisinde bulunan güçlü bir antioxidanttır Resveratrol,en çok kalp damar sistemine iyi geldiğinden dolayı kullanılan bir antioxidanttır bunun yanıda ise kanseri önleyici etkisinin oluşu, antiaging özelliğinin oluşu,diabetik kişilerde iyileşmeye yardımcı oluşu ,beyin faaliyetlerinin iyileştirilmesi gibi özelliklerinden dolayı da kullanımı oldukça önemli bir antioxidanttır.

Coenzyme Q 10
Coenzyme Q 10 en geniş spektrumlu antioxidantlardan birisidir,özellikle vücuttaki miktarının 30 lu yaşlardan sonra azalmaya yüztutmasından dolayıbu yaşlardan sonra bellirli kürlerde alınması gereken bir destektir.Hücresel bazda oksijen kullanımını arttırdığından dolayı başta kalp damar sistemi olmak üzere,beyin,cilt yaşlanmaları,enerji eksikliği gibi durumlarda sıkça kullanımı olan bir antioxidanttır Coenzym Q10.En çok deniz ürünlerinde bulunur.

Lycopene
Domates antioxidanttı olarakta bilinen lycopene,özellikle prostat büyümesi sorunu yaşayan kişiler tarafından kullanılmasında büyük faydaları olan bir antioxidanttır.

Alpha Lipoic Asid
Özellikle hücresel bazda şeker kullanımını arttırdığından dolayı inüsilin direnci yaşıyan kişiler tarafından kullanılmasında fayda olan bir antioxidanttır.Kanşekerinin düzenlenmesine yardımcı olmasının yanında cilt içinde antiaging olarak kullanılan bir antioxidanttır.

Bu antioxsidantlar başta olmak üzere bunların dışında diğer güçlü antioxidantlar olarak Antosiyaninler,Kateşinler,Beta Caroten,C vitamini sayılabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder