CASUS PROGRAM

casus yazılım
Casus program veya casus yazılım denildiğinde isimlerinden de çağrışım yaptığı üzere kullanıldıkları bilgisayar veya akıllı cep telefonlarındaki bilgileri uzaktaki bir online kontrol paneline aktaran programcıklardan bahsedilmektedir. Telefon dinleme programları en popüler olanları her geçen yıl değişsede yıllardır en üst sıralarda yerini korumayı başaran bu alanda ün yapmış bazı yazılım şirketleri bulunmaktadır. Bu yazılım şirketlerinden bazılarınından ve casus yazılım larından bahsedeceğiz.

Çoğunuzun daha önceleri keylogger programlar olarak adını duyduğunuzu tahmin ettiğim bilgisayar casus yazılımları vardır, bu yazılımlar izlenmek istenen masaüstü veya dizüstü bilgisayarlara yüklendikten sonra bu bilgisayarlarda arka planda ve sessizce kendilerini belli etmeden çalışırlar ve bilgisayar ile yapılan her aktiviteyi programı kuran kişinin online hesabına aktarırlar, bu keylogger casus yazılımlar ilk önceleri sadece windows işletim sistemine göre olan programlardı ve diğer işletim sistemli cihazlarda çalışamazlardı ama günümüzde geliştirilen keyloggerlar artık hemen hemen tüm işletim sistemi platformlarında çalışabilecek tarzda programlanmaktadır, ister windows ister ios işletim sistemi ile çalışsın her halukarda bu programlar sisteme adapte olabilmekte ve rahatlıkla sistemde kendilerini hissettirmeden işlevlerini sürdürebilmektedirler. Yıllardır en popüler bilgisayar casus programı listesinde en üst sıralarda karşımıza çıkan SniperSpy bu keylogger programlarından bir tanesidir. Hem pc hem mac olmak üzere tüm sistemlerle uyumludur ve oldukçadaetkin özellikleri bulunmaktadır. Diğer oldukça iyi diyebileceğimiz keylogger ise Aobo Keylogger , bu yazılımda özellikle ios işletim sistemli mac larda oldukça etkilidir.

Bilgisayarlarda kullanılan casus programlar ın yanısıra birde akıllı telefonlarda kullanılan casus yazılımlar bulunmaktadır, bu casus yazılımlar özellikleri ve kullanıldıkları cep telefonlarının çeşitliliklerine göre kendi aralarında oldukça çeşitlilik göstermektedirler, buna rağmen yine yıllardır popüleritesinden hiç bir şey kaybetmemiş ve kendi alanlarındaki listede en üst sırada olmayı başarmış en ünlü casus telefon dinleme programı olarak sizlere mspy ve mobistealth programını sayabiliriz. Bu yazılımlar hem android işletim sistemli akıllı telefonlarda hemde iphone gibi ios telefonlarda oldukça etkin bir izleme sağlamaktadırlar.

Bu yazımızdan da anlayacağınız üzere casus program kavramı oldukça geniş bir yelpazade değerlendirilen bir konudur ve günlük olarak kullanmadan yapamadığımız tüm iletişim cihazlarına adapte edilebilmektedirler, gerek masaüstü bilgisayar olsun gereksede akıllı bir cep telefonu. Sizlere casus yazılımlar hakkında belkide daha önceleride bir yerlerden duyduğunuz fakat pekte aklınızda yer etmemiş olan bazı bilgileri tekrar sunmaya çalıştık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder