BİLİNEN EN KÖTÜ KADINLAR

Tarihin en kötü kadınları



Genelde kötü adamlar üzerinde odaklanılıyor ve dünya tarihindeki şeytani kadın karakterleri unutuyoruz. İşte dengeyi sağlamak için ufak bir liste. Sadece seri katiller değil, diğer şekillerde pek çok insanın hayatında trajedilere sebep olan bütünüyle alçak kadınlar da var.

Kraliçe I. Mary
Doğum: 1516; Ölüm: 1558

VIII. Henry’nin ve Aragon’lu Catherine’in ilk çocuğu, Tudor Hanedanı’nın Jane Grey’den sonra ve I. Elizabeth’ten önce hükümdarı olan Mary, İngiltere’nin dinini zorla Katolikliğe çeviren kadın olarak hatırlanıyor.

Tarihe ‘Mary’nin zulmü’ olarak geçen dönemde çoğu seçkin Protestan, inançları yüzünden idam edilmiştir ve bu yüzden Mary, ‘Bloody Marry’(Kanlı Mary) lakabını kazanmıştır. Ülkenin ileri gelenlerinden 800 kadar zengin Protestan ülkeyi terk etmiş, onun ölümüne kadar da geri dönememiştir.

1553 yılında 37 yaşındayken tahta geçen I. Mary beş yıl hüküm sürdükten sonra 1558 yılında kanserden öldü. Ölümünden sonra tahta geçen I. Elizabeth’le İngiltere yeniden Protestanlığa dönüş yaptı.



Tarihin en kötü kadınları



Myra Hindley
Doğum: 1942; Ölüm: 2002

1960’ların ortalarında, İngiltere’nin Manchester bölgesinde gerçekleşen cinayetlerden sorumlu isimlerden dişi olanıdır. "Çalı katilleri" olarak anılan Myra Hindley ve sevgilisi Ian Brady İngiltere'nin en çok nefret edilen çiftidir.
Birlikte çocuk kaçırma, biri 16 diğeri 17 yaşında olan iki gence ve 12 yaş altındaki çocuklara cinsel taciz, işkence ve cinayet suçları işlediler.

İlk kurbanları 1963 yılında öldürdükleri Pauline Reed oldu. Bundan sonra sayısı tam olarak bilinmeyen cinayetleri devam etti. Kurbanlarını genellikle Manchester'daki Saddleworth Moor bölgesindeki çalılıkların bulunduğu alana gömüyorlardı.

Myra Hindley bir süre sonra tutuklandı ve valizindeki teyp kayıtları cinayet kanıtı olarak kabul edildi. 10 yaşındaki Lesley Ann Downey'i kaçırıp tecavüz eden, sonra pornografik pozlar vermeye zorlayan ve ardından işkence ederek öldüren cani ikili her şeyi kasede almıştı. Fakat ikili konuşmadı ve kurbanlarından birçoğunun cesedi bulunamadı.

36 yıl cezaevinde yattıktan sonra sonra 2002 yılında, 60 yaşındayken ölen Myra Hindley'ın adı hala nefretle anılıyor.



Tarihin en kötü kadınları




I. Isabella
Doğum: 1451; Ölüm: 1504

İspanyol engizisyonunda din temelli temizlik politikasının sorumlusu ve Kristof Kolomb'un hamisi olarak da bilinen İspanya kraliçesi I. Isabella tarihin en kötü kadınları listesindeki bir diğer isim.

31 Mart 1492'de Yahudilerin ve Müslümanların sınır dışı edilmesini öngören Elhamra Kararnamesi yürürlüğe girdi. Yaklaşık 200 bin kişi İspanya'dan kovuldu. Kalanlar da din değiştirmeye zorlandı. Fakat büyük bir bölümü Isabella'nın emriyle idam edilmişti.

1974'te Papa VI. Paul I. Isabella'nın kutsanmasını talep etti ve Isabella'nın azize ilan edilmesini sağladı.




Tarihin en kötü kadınları



Belle Gunness
Doğum: 1859, Ölüm: 1931

Belle Gunness Amerika'nın en dejenere ve randımanlı kadın seri katillerinden biri. 183 cm boyu ve 91 kiloluk vücudu ile Gunness, Norveç kökenli iri ve güçlü bir kadın idi. Muhtemelen farklı zamanlarda iki kocasını ve tüm çocuklarını öldürdü ama kesin olan aşıkları, erkek arkadaşları ve Myrtle ve Lucy adındaki iki kızını öldürdüğüydü.

Cinayetlerinin sebebi basitti; hayat sigortası poliçeleri y ada aşıklarından gelen çalıntı mülkler onun gelir kaynağı idi. İlk adım olarak gazeteye evlilik ilanı veren Gunness, bir süre sonra koca adayını büyükbaş hayvanlarda kullanılan bir parazit ile zehirleyip öldürüyordu.

Raporlara göre 10 yıl içinde 20'den, resmi olmayan iddialara göre ise 100'den fazla insanı öldürdü. Amerika'nın suç tarihinin unutulmaz figürlerinden biri olan Gunness'e, evli kadınları ve çocuklarını öldüren Fransız seri katil Bluebeard'ın lakabından esinlenilerek, ‘Dişi Mavisakal’ diye de anılıyor.




Tarihin en kötü kadınları




Mary Ann Cotton
Doğum: 1832, Ölüm: 1873

İngiliz Mary Ann Cotton, Gunnes’ten 30 yıl önce sahne alan bir diğer kar amaçlı seri katil. 20 yaşında William Mowbray’le evlenen Mary ailesini kurmak için Plymouth, Devon’a yerleşti. Beş çocuklarından dördü ateş ve mide ağrısından öldü.

Çift kuzeydoğuya geri taşındı ve 3 çocuk daha yaptı. O üçü de öldü. Kocası ise 1865’te bağırsak rahatsızlığından hayatını kaybetti. Bunun üzerine Mary Ann, hayat sigortasından 35 bin pound kazandı.

Daha sonraki koca ve çocukları da aynı rahatsızlıklardan ölmeye devam edince, yerel basın Mary Ann’in peşine düştü ve Mary Ann’in sık sık ikametgah deiğştirdiğini ve üç kocasının, bir arkadaşın, bir sevgilisinin, annesinin ve bir düzine çocuğun da mideyle ilgili problem yüzünden öldüğünü ortaya çıkardı.

Durham Şehir Hapishanesi’nde, 24 Mart 1873'te arsenik kullanarak cinayet işlemek sebebi ile asılarak idam edildi. tarihe "Kara Dul" lakabıyla geçen Mary Ann Cotton'a celladı acımamış, hemen ölmesi için verilmesi gereken damlayı vermemişti. ölmeden önce acı çekti.




Tarihin en kötü kadınları





Ilse Koch
Doğum: 1906; Ölüm: 1967

‘Die Hexe von Buchenwald’ Buchenwald cadısı, 1937-1941 yılları arasında Buchenwald'ın, 1941-1943 yılları arasında da Majdanek toplama kampının amiri olan Karl Koch'un karısıydı.

Ilse Koch, kocasından dolayı elinde olan mutlak güçten sarhoş, mahkumlar karşı sadist ve acımasız davranışlar sergiliyordu. Öldürttüğü esirlerin derilerindeki dövmeleri kesip biriktirmesiyle ünlüydü.

1940 yılında bir spor tesisi kurdu ve masrafının büyük bölümü mahkumlardan çıkarıldı. 1941'de kampta kadın nöbetçilerin şefi oldu. Savaştan sonra müebbet hapse mahkum edildi.

135 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Koch, 1 Eylül 1967'de Aichach kadınlar hapishanesinde kendini astı.




Tarihin en kötü kadınları



Irma Grese
Doğum: 1923; Ölüm: 1945

Bir diğer Nazi eseri olan Irma Grese, Ravensbrück, Auschwitz ve Bergen-Belsen toplama kamplarında çalıştı. Mart 1943'te kadın nöbetçi olarak Auschwitz'e transfer olduktan sonra çok değil, bir sene içerisinde kamptaki en yüksek mertebeli ikinci kadın görevliydi.

30 bin kadın Yahudi mahkumdan sorumluydu. Görevleri arasında yarı aç eğitimli köpeklerle mahkumları parçalamak, cinsel istismar, keyfi ateş etmek, sadistçe dövmek ve kamçılamak ve gaz odası için mahkum seçmekti. Esirlere fiziksel ve psikolojik işkence etmekten son derece hoşlanan bu kadın, güzelliğinden dolayı "Ölüm meleği" diye anılıyordu. Beraber yargılandığı 11 kişiyle 13 Aralık 1945'te asıldı.



Tarihin en kötü kadınları


Katherine Knight
Doğum: 1956

Ömür boyu hapse çarptırılan ilk Avustralyalı kadın olan Katherine Knight’ın ilişkilerde şiddet dolu bir tarihi var. 2001'de, ayrılmış olmalarına rağmen boşanma davası devam eden kocası John Charles Thomas Price'ın vücudunu önlü arkalı 37 yerinden bıçakladı. Daha sonra derisini yüzdü ve oturma odasındaki bir çengele astı.

Cesedin kalanını da parçalayan korkunç kadın, kafasını tencereye, kalçasından aldığı parçaları ise fırına koymuş ve garnitür olarak haşladığı sebzeler ile çocuklarına yedirmeyi planlamıştı. Ancak polis erken davranıp, kadını tutukladı.

2006’ya kadar süren davası sonucu ölüm cezasına çarptırıldı.



Tarihin en kötü kadınları



Elizabeth Bathory
Doğum: 1560; Ölüm: 1614

Kontes Elizabeth Bathory, Macar/Slovak tarihinin en kötü şöhretli seri katili olarak bilinir. Hayatının büyük bölümünü geçirdiği Csejte şatosunda çalışmak üzere iyi maaş vaadiyle çağrılan köylü genç kızlar bir daha hiç görülmüyorlardı.

Kurbanlarını uzun bir süre boyunca acımasızca dövüyor ve onlar ölene kadar işkence ediyor ve karşılarına geçip izliyordu. Kontes 1585 ile 1610 yılları arasında en az 650 kadını işkenceden geçirip öldürmüştü.

Bathory 1611'de kendi kalesine hapsedildi. Asil kanından dolayı mahkemeye çıkarılıp yargılanmadı. Yemek verilmesi için küçük bir deliği olan bir odaya hapsedildi ve üç yıl sonra açlıktan öldü.

Bathor’nin kurbanların kanlarıyla yıkanmak gibi sapık bir zevke ve bu şekilde sonsuza kadar genç kalacağına inandığına dair inanç, en azından bu, şehir efsanesinden başka bir şey değil…
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder