En çok reçeli yapılan meyvedir vişne reçeli. Reçel diyincede ilk akla gelen reçellerden biridir. Yapımı da hayli kolaydır. Evet sıra geldi vişne reçeli nasıl yapılır'a daha önce ayva reçeli nasıl yapılır ve çilek reçeli nasıl yapılırı anlatmıştık şimdi ise sıra vişne reçelinde Malzemeler: 1 kg şeker 1 kg vişne yarım limon Yapılışı: Vişneleri güzelce yıkayıp, saplarını ayıklayın. Kıvrılmış bir tel yardımıyla çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye bir kat vişne, bir kat şeker olacak şekilde döşeyin ve bir gece bekletin. Ertesi sabah vişneyi kendi suyuyla ocağa oturtun ve reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.Ilınınca kavanozlara paylaştırın ve sıkıca ağzını kapatın.