SERTLEŞME PROBLEMİ VE TEDAVİSİ

Erkeklerin ortak olarak yaşadığı en büyük cinsel sorun kesinlikle sertleşmedir. Bir diğer adıyla iktidarsızlık olarak anılan sertleşme problemi kişinin cinsel birleşmeye isteği olduğu halde penisin cinsel ilişkiye girmeye yetecek ölçüde sertleşmemesidir. Genelde psikolojik sebepleri olan bu sorun kişide sertleşme yaşanmadıkça daha büyük psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Kendini yetersiz hisseden erkek cinsel ilişkiye girmekten gün geçtikçe daha çok soğur.

Sertleşme sorunu daha çok ilk kez cinsel ilişkiye girecek olan erkeklerde görülür. Bunun sebebi bu deneyimi daha ilk kez yaşayacak olmalarıyla birlikte cinsel ilişkiye gireceği ortamında büyük etkisi vardır. Eğer kendisini hazır hissetmiyorsa ya da ortamın şartları nedeniyle durumundan rahatsızsa bu durum onu kesinlikle etkileyecektir.

Erkeklerde sertleşme problemi psikolojik sebeplerle ortaya çıkmış olabileceği gibi aynı zamanda yüksek tansiyon, şeker hastalığı, prostat kanseri,aşırı uyuşturucu ve alkol kullanımı gibi hatalıklar ve bağımlılıklar yüzündende yaşanıyor olabilir.

Bu durumun tedavisi için
cinsel ilişki de gücü arttırıcı haplar, penis büyütücü haplar gibi erkeğin cinsel organına kan pompalamaya yardımcı olabilecek ilaçlar kullanılabilir. Ancak daha çok bitkisel esaslı ürünleri kullanan kişiler cinsel ilişki sırasında kendilerini çok daha zinde ve güçlü hissederler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder