FİRE CHAT İPHONE PROGRAMI

Iphone uygulamaları arasına yeni katılan Fire Chat uygulaması sayesinde artık telefonunuzun anten sinyalinin hiç çekmediği alanlarda dahi yakınlarınızda bulunan kişilerin telefonlarına mesaj gönderebileceksiniz. Bluetooth ve wifi ağlarını kullanarak mesaj gönderme işlemini gerçekleştiren bu program sayesinde artık okulunuzun bodrum katındaki bir kantinde kantin içerisinde bulunan kişilerle hiç sinyaliniz olmasabile iletişim kurabilirsiniz.

Program ios 7 sürümünde bulunan ve aslında pekte bilinmeyen Multipeer Connectivity Framework diye adlandırılan bir özellik üzerinden çalışır ve internet bağlantısına veya telefon antenine ihtiyaç duymadan bluetooth veya wifi üzerinden diğer kullanıcılarla bağlantı kurar.

Tabiki şu anki teknolojiye bakıldığı zaman kapsama alanının genişliği okadar yüksekki bu programa ihtiyaç duyulan alanlarda bir okadar kısıtlı durumda, buyüzden bu programa duyulacak ihtiyacın tam olarak ne ölçüde olacağı şuan için tam olarak belirli değil, yinede Fire Chat uygulamasının bahse değer bir uygulama olduğu kanaatindeyiz. Denemek isteyenler  app store dan indirip deneyebilirler.  probllog.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder